10 film, amiben egy macska ellopja a show-t!

Szeretjük a macskákat,pedig öntörvényű kis jószágok. Összeszedtünk néhány filmet, amiben fontos szereplő a macska, legyen akár aranyos és puha szőrű, vagy gengszter, esetleg zombi.

Goose – Marvel Kapitány

Se nem jó, se nem rossz, csak olyan lagymatag a Marvel első női szuperhősének eredetfilmje, Goose, a macska kinézetű flerken jelenetei azonban igen viccesek. És végre megtudhattuk, hogyan veszítette el a fél szemét a rettenthetetlen Nick Fury.

 

Malőr – Apádra ütök

A család kedvence, és nagy mutatványa, hogy nem alomba piszkít, hanem a vécécsészébe, sőt, még le is húzza.  A Vejedre ütökben a Bekúr család szexmániás kutyája jut erre a sorsra. 

 

Jonesy – Nyolcadik utas: a Halál

Nem csupán Ripley éli túl a xenomorf randalírozását, hanem a Nostromo macskája is, bár ő nem  nagyon erőlteti meg magát. De kétségkívül fontos szereplő: még mesekönyv is készült róla!

 

Macska – Álom luxuskivitelben

Hétköznapi vörös macsek, még a nevét sem tudjuk meg – ha egyáltalán van neki –, ám fontos szerepet kap a fináléban. Szegényt jól meg is nyomorgatják, miközben a főszereplők csókolóznak.

 

Church – Kedvencek temetője

Az eddigi macskák maguknak valók, viccesek, netán genyók voltak, de Stephen King horrortörténetének négylábú szereplője egy viharvert zombi, aki nem rest megtámadni halála előtti gazdáit.

 

Ulysses – Llewyn Davis világa

A címszereplő hurcibálja magával a vörös macskát (érdekes, hogy a filmes macskák zöme ilyen színű) a Coen-tesók fantasztikusan jó filmjében. A macska pedig tűr.

 

Kand Úh –  Austin Powers

Amikor Doktor Genya dühös, Kand Úh szomorú lesz. És amikor Kand Úh szomorú, valaki meghal. 

 

Dagi Louie – Neveletlen hercegnő

Mia cicáját négy különböző macska játszotta a filmben, közülük az egyik Anne Hathaway-é volt.

 

Pukkandúr – Csipet csapat

A rágcsáló szupercsapat több részes első kalandjából derül ki, hogy Pukkandúr a csipőet csapat másik legnagyobb főellenségének, Nimand professzornak a macskája. De nem kell félteni a dagadt macskát, hiszen saját jogon is nagy gengszter. Persze mindig pofára esik.

 

Mr. Teufel és Safranek– Macskafogó

Természetesen lehetetlenség egyetlen karaktert megnevezni a Macskafogóból, de a sokszor idézett jelenetek közül talán Safranek sorozatos sérülései vezetik a mezőnyt.