10 hihetetlenül izgalmas kulisszatitok, amit tuti nem tudtál a Bosszúállók-filmekről

A Russo testvérek, Robert Downey Jr. és a forgatókönyvírók a karantént kihasználva sztorizni kezdtek a Marvel-filmek forgatási érdekességeiről.

A koronavírus-járvány miatt leálltak a forgatások, bezártak a mozik és a nagy stúdiók is elhalasztják későbbi időpontokra a kasszarobbantó blockbustereket. Mivel a hollywoodi sztároknak és a produkciók más fontos szereplőinek (rendező, forgatókönyvíró, producer, stb.) nemigen kell mostanában gálavetítésekre, filmfesztiválokra és sajtóturnékra, és a legtöbbjüknek nincs is mind dolgozni jelenleg, otthonról adnak izgalmas interjúkat a filmes magazinoknak, és mindenféle érdekes kontenteket gyártanak a közösségi médiának. Anthony Russo és Joe Russo, az Amerika Kapitány - A tél katonája, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték rendezőpárosa például az NME.com számára adott interjúban meséltek arról, melyik Marvel-szuperhőssel lennének legszívesebben kényszerkaranténban a koronavírus idején.

  • Anthony Russo Pókembert nevezte meg, mivel ővele úgy lehet hálóhintázni a város fölött, hogy az ember biztosan nem kerül két méteren belül egyetlen másik emberhez sem, ha meg valaki mégis betolakszik a személyes terünkbe, akkor Pókember könnyűszerrel tudja az illetőt izolálni némi hálóból szőtt fallal (vagy szájmaszkkal).
  • Joe Russo választása Vasemberre esett, mivel Tony Start a rengeteg pénzével és a tudományos-technológiai kutatásaival a filmes MArvel-univerzumban játszva képes létrehozni egy interaktív valóságot (egy ilyen szerkezet került ugye rossz kezekbe a Pókember: Idegenben idején is), így vele összezárva biztosan nem unalmas a karanténlét.
Anthony Russo és Joe Russo (fotó: John Phillips / Getty Images)

 

A Russo fivérek a hétvégén Robert Downey Jr.-ral és a csettintős Bosszúállók-duplafilm forgatókönyvíróival (Christopher Markus és Stephen McFeely) kiegészülve kétnapos „karanténbulit” tartottak a Twitteren, és sok-sok kulisszatitkot meséltek a rajongóknak a Marvel-moziverzumról.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

Mi szóltunk! Íme:

  1. A Galaxis Őrzői sokkal többet szerepeltek volna a Végtelen háborúban. Eredetileg csak Thanos lányai, Nebula (Karen Gillan) és Gamora (Zoe Saldana) jutottak volna fontos szerephez, de végül a Russo testvérek nagyon megkedvelték a „James Gunntól kölcsönkapott” űrcsapatot, különösen azután, miután leforgatták a nyitójelenetet, amiben Gunn tanácsára Peter Quill (Chris Pratt) a Spinners The Rubberband Man című dalát énekelte az űrhajóban, miközben a többiek a székeikben kornyadoztak. Eredetileg a csapat Thorral (Chris Hemsworth) való találkozása is plusz 20 percnyi bolondozást tartalmazott volna, de ez a vágóasztalon végezte.
  2. Wanda és Vízió kivágott párizsi jelenete. Egy korai forgatókönyv-tervezetben a Vörös Boszorkány (Elizabeth Olsen) és Vízió (Paul Bettany) Párizsban lettek volna épp, amikor egy falkányi fekete trutyiszörny támad rájuk (ők az Outsiders faj a filmbekben), de a szerelmespár ehelyett végül Edinburgh-ben csapott össze Thanos csicskásaival, Proximával (Carrie Coon) és Corvus Glaive-vel (Michael James Shaw).
  3. A Vörös Koponya visszahozatala tudatos lépés volt. Christopher Markus és Stephen McFeely ugyanis a 2011-es Amerika Kapitánnyal kapcsolódtak be az egymásra épülő Marvel-filmek univerzumába, és mivel a Bosszúállók-duplafilm egy korszakhatár a franchise-ban, úgy döntöttek, visszahozzák ide az első főgonoszukat, hogy bezáruljon a kör. És így legalább a fanok is kaptak némi információt Vörös Koponya további srosáról.
  4. Az okos Hulkot direkt tartalékolták későbbre. A nem csak zúzni, hanem gondolkodni képes Hulk már a Végtelen háború végén is megjelent volna, és Mark Ruffalo vett is fel ilyen jeleneteket, ám ezek végül átkerültek a Végjátékba a nagyobb hatás kedvéért.
  5. A Russo fivérek hatalmas Majmok bolygója-rajongók. A legendás film szabadságszobros jelenete miatt rakták bele azt a jelenetet a Végjátékba, amikor a Hangya (Paul Rudd) a kvantumvilágból kiszabadulva megrökönyödve látja, hogy valami nagyon-nagyon el lett rontva ebben a valóságban, ahová keveredett.
  6. Nagyon megerőltető volt eljátszani a dagi Thort. Amilyen vicces volt az asgardi viharisten Nagy Lebowski-verziója, annyira megfájdult Chris Hemsworth háta a forgatás végére a 32 kilós(!!!) műháj napi viselésétől.
  7. Amerika Kapitány és Vörös Koponya újra találkoztak volna a Vormiron. Ám ezt a jelenetet később kiírták a forgatókönyvből.
  8. Eredetileg Nebula húzta volna fel a Végtelen Kesztyűt. Ez a képregényben bizonyára jól működött, de a mozifilm fináléjához nem volt valami ütős. Át kellett tehát írni drámaibbra, így Vasember önfeláldozásával menekült meg a világ és állt vissza minden a (majdnem) régi kerékvágásba.
  9. Eredetileg Vasember ment volna Thorral Asgardba a kövekért. Egy korai forgatókönyv-változatban Thor nem Mordállyal, hanem Vasemberrel utazott volna vissza az időben Asgardba, az ottani kövekért. Tony Stark itt egy menő láthatatlanná tévő páncélt viselt volna, amit Heimdall (Idris Elba) kovácsolt neki, de McFeely szerint ez a jelenet így nem volt túl jó, mert semmi érzelmi reakciót nem váltott volna ki a nézőkből, ezért végül átírták.
  10. Doctor Strange TÉNYLEG felvette volna a Vasember-páncélt! Ez a pletyka pár kiszivárgott concept arttal együtt régóta keringett már a neten (sőt, Kevin Smith is mesélt róla!), most viszont a forgatókönyvíró, Stephen McFeely mesélte el, hogy a forgatókönyvben lett volna egy jelenet, amiben a fogoly Doctor Strange-et úgy szabadítja a ki Vasember és Pókember Thanos bandavezéreinek fogságából, hogy elküldik neki a nano-Vaspáncélt, amit a mágus esetében nem a szupermodern minireaktor hajt meg, hanem Agamotto szeme.

(via & The Independent & The Hollywood Reporter)