10 híresség, aki csak 30 éves kora után futott be

Akkor sincs veszve semmi, ha valaki még harminc évesen is keresi magát. Erről Harrison Fordtól Melissa McCarthy-ig sokan mesélhetnének.

1. Harrison Ford már 34 éves volt, amikor szerepet kapott a Star Warsban. Mivel hosszú időn át csak kisebb szerepeket sikerült elcsípnie, négy éven keresztül asztalosként dolgozott, hogy eltartsa a feleségét és a két kisgyerekét. Végül George Lucas szavazott neki bizalmat. Kezdetben csak a Star Wars olvasópróbáira hívták felolvasónak, de idővel Lucas belátta, hogy neki kell adni Han Solo szerepét.

 

2. Alan Rickman neve mostanra egybeforrt a dollármilliárdokat hozó Harry Potter-filmsorozattal, pedig már 42 éves volt, mikor felfigyelt rá a nagyközönség. Ezt annak köszönhette, hogy némi hezitálás után elvállalta az első Die Hard-film főgonoszának szerepét. Rickman korábban komoly angol színházi munkákat tett le az asztalra, és nem volt benne biztos, hogy ez a film illik az életrajzába. Végül ő lett minden idők egyik legjobb filmes gonosza, és egyúttal megnyílt előtte az út Holywoodba.

 

3. Bryan Cranston itthon elsősorban arról ismert, hogy a Totál szívásban (Breaking Bad) mellőzött kémiatanárból üldözött drogcsászárrá vált néhány év alatt. A színész 52 éves volt, amikor megkapta minden idők egyik legizgalmasabb sorozatának főszerepét. Az amerikai közönség kicsivel korábban megismerhette a nevét, amikor évtizedek után kitört a mellékszerepekből, és 44 évesen főszerepet kapott a Már megint Malcolm (Malcolm in the Middle című) sitcomban.

 

4. Ty Burrell 41 éves volt, amikor főszerepet kapott a Modern család című sitcomban, ami mostanra a tizedik évadánál jár, és összesen 22 Emmy-díjat kapott. A színész ebből kettőt kapott személyesen, de elmaradhatatlan szereplője a díjátadóknak, mivel minden egyes évben jelölték.

 

5. A Másnaposok című vígjáték óriási lavinát indított el, sorra születtek a folytatások és a róla koppintott ivós vígjátékok. Ez a legénybúcsús film rúgta be Ken Jeong karrierjét, aki korábban csak apró szerepekben tűnt fel olyan vígjátékokban, mint a Felkoppintva (Knocked Up), az Ananász Expressz és a Step Brothers. Amellett, hogy szerepelt a Másnaposok további részeiben, idén a Crazy Rich Asians című filmben játszott, ami történelmet írt azzal, hogy 25 év után ez volt az első olyan hollywoodi vígjáték, amiben a főbb szerepeket mind ázsiai színészek játsszák.



6. Melissa McCarthy nevét a Szívek szállodája (Gilmore Girls) után ismerte meg a nagyközönség, pedig előtte sokáig járta a stand up klubokat New Yorkban, és csiszolta a komikus tehetségét. A színésznő a Gilmore Girls idején 30 éves volt, és a sorozatnak köszönhette, hogy utána egyre több nagyjátékfilmben és sorozatban kapott szerepet.

 

7. Kathy Bates 42 éves volt, mikor eljátszotta az őrült nővért a Tortúra című Stephen King-adaptációban, és azonnal Oscart és Golden Globe-ot kapott a szerepért. A színésznő egészen addig hiába próbált betörni Hollywoodba, a szerepeket olyan színésznők happolták el előle, mint Michelle Pfeiffer és Sissy Spacek, így sokáig csak a New York-i színházak közönsége csodálhatta a tehetségét.

 

8. Julia Child az első tévés celebszakács lett Amerikában, és a könyvét máig Bibliaként forgatják a francia konyha kedvelői. Pedig 36 éves volt, amikor egyáltalán elkezdett főzni, és 51, amikor megjelent a könyve, majd ennek nyomán megkapta az első saját tévéműsorát.

 

9. J. K. Rowling történetét keveseknek kell bemutatni, az írónő 32 éves volt, amikor megjelent az első könyve, amit munkanélküli tanárnőként és egyedülálló édesanyaként írt. Azóta a Harry Potter lett az ifjúsági regények ifjúsági regénye, ami az írónő mellett az amerikai filmstúdióknak is rengeteg pénzt hozott.

 

10. Ang Lee, a kétszeres Oscar-díjas rendező 37 évesen forgatta le az első egész estés filmjét. Középiskola után kétszer megbukott azon a teszten, ami az egyetemi felvételihez kellett, így került a taiwani művészeti iskolára, majd a kötelező katonaság után, 25 évesen érkezett az Egyesült Államokba. Itt a nyelvi akadályok miatt le kellett mondania a színészkedésről, így rendezést tanult, majd hat éven át a felesége tartotta el őt és a két gyereküket. Végül 1992-ben készülhetett el az első filmje, a Lökő kezek, majd 2000-ben dobott óriásit a Tigris és sárkány című repkedős-kungfus történelmi filmmel.

Forrás: Wikimedia

 

Forrás: Buzzfeed