10 színész, aki pocsék filmben is zseniálisat alakított

Anthony Hopkinstól Leonardo DiCaprión át Florence Pugh-ig terjed a lista.

Van, amikor egy színésznek nem kell szégyellnie, hogy gyenge produkcióhoz adja a nevét, mert ő 100 százalékot nyújt, ilyen eseteket gyűjtöttünk most össze.

Phillip Seymour Hoffman – Derült égből Polly (2004) 

A tragikusan korán eltávozott Phillip Seymour Hoffman karrierjében lehet gyengébb filmeket találni, de gyenge alakításokat nem nagyon. Nincs mit szépíteni, egy zseni volt, aki még egy ifjúsági disztópiában (Éhezők viadala), egy sima akciómoziban ( Mission: Impossible III) vagy egy könnyed romkomban is beleadott apait-anyait. John Hamburg (Apádra ütök, Zoolander) filmjében a kockázatelemzőt alakító Ben Stiller és Jennifer Aniston hóbortos Pollyja habarodik egymásba, de a show-t egyértelműen Hoffman lopja el, aki a világ legrosszabb barátját játssza.

Margot Robbie – Suicide Squad (2016)

Forrás: Warner Bros.

 

Az idén bemutatott The Suicide Squaddal James Gunn szerencsére feledtetni tudta a 2016-os Suicide Squad csúfos buktáját, de mindent és mindenkit nem kellett kukázni David Ayer verziójából. Margot Robbie olyan tökéletesen hozta a sültbolond Harley Quinn karakterét, hogy egy csapásra kultikussá tette a figurát, neki köszönhető, hogy a képregényfesztiválokon minden második cosplayes lány Harley-nak öltözik. A karakter azóta kapott egy saját filmet (Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)), és az sem lehetett kétséges, hogy az új Suicide Squadban is Robbie-nak kellett eljátszania a szerepet.

Thomas Hayden Church – Pókember 3. (2007)

Forrás: Intercom

 

Minden idők talán legrosszabb Pókember-filmjében ami elromolhatott, az el is romlott. Túl sok és túl zavaros cselekményszál, érthetetlen hangnemváltások és ronda frizurák. A sokszor már önparódiába átcsapó filmben Thomas Hayden Church mégis komolyan vette a szerepét, talán csak egyedül neki sikerült egy olyan figurát teremtenie a tragikus sorsú Homokemberrel, akire érdemes volt odafigyelni.

Uma Thurman – Batman és Robin (1997)

Forrás: Viasat 3

 

Ha azon lehet is vitatkozni, hogy a Pókember 3. a széria legmélyebb pontja-e, a Batman és Robin esetében nincs kétség: ez minden idők legrosszabb Batman-filmje, és a képregénymozik mezőnyéből is lefelé lóg ki. Nem is csoda, hogy Joel Schumacher rendező évekkel később hivatalosan is bocsánatot kért érte. Uma Thurmannek viszont nincs miért szégyenkeznie, dr. Pamela Isley vagyis Poison Ivy karakterét pont annyira tolta túl, amennyire kellett. A New York Times kritikusának megfogalmazásában, a figura „a valódi feminitást vegyíti egy drag queen idézőjeles nőiességével.”  

Peter Dinklage – Pixel (2015)

Chris Columbus vígjátéka, amelyben Adam Sandlerék PacMannel és társaival veszik fel a küzdelmet, pofátlan Szellemirtók 2-nyúlás, ami a kisebbik baj, a nagyobb, hogy közben inkább csak vicceskedő, mint vicces. Azt viszont jó nézni, ahogy a hivatásos komikusokat, Sandlert, Kevin Jamest vagy Josh Gadet a saját műfajukban mossa le a pályáról a Trónok harca sztárja, Peter Dinklage, aki a videójáték-bajnok Eddie Plant szerepében egyértelműen a film legszórakoztatóbb alakítását nyújtja.

Martin Freeman – A hobbit - Váratlan utazás (2012)

Port.hu

 

Hogy a Gyűrűk Ura sikerét meglovagoló, egy kisregényt trilógiává bővítő A hobbit csak árnyéka lesz az eredetinek, az senkinek nem okozhatott meglepetést, de volt azért, amit sikerült Peter Jacksonnak eltalálnia. Amilyen tökéletes Zsákos Frodó volt annak idején Elijah Wood, annyira ihletett választásnak bizonyult Martin Freeman a fiatal Zsákos Bilbó szerepére. A brit színész a legtöbb filmjében a kissé ügyefogyott, de szerethető átlagembert hozza, ennek a típusnak sikerült a hobbitverzióját megalkotnia.

Leonardo DiCaprio – A nagy Gatsby (2013)

Forrás: Intercom

 

A pezsgőspoharát koccintásra emelő Leóból mém lett, de ez még nem jelenti azt, hogy A nagy Gatsby jó lenne. Fitzgerald klasszikusának adaptálására nem éppen Baz Luhrman volt a kézenfekvő választás, látványos és hangos filmet csinált, de a nagy csillogásban elsikkadt egy kissé az üzenet. Tobey Maguire meglehetősen szürke a főszerepben és Carey Mulligan se volt a legjobb casting, DiCaprio viszont tökéletesen hozza az egyszerre robbanékony és bizonytalan főhőst.

Anthony Hopkins – Transformers: Az utolsó lovag (2017)

De mit keres Sir Anthony egy Transformers-sorozat sokadik részében? Nyilván sok pénzt, és láttunk már olyat is tőle, hogy végigalibizett egy filmet, Az utolsó lovagot viszont annak ellenére komolyan vette, hogy a forgatókönyv bizonyos oldalaira állítólag felírta, hogy NAR (“No Acting Required”), azaz, hogy színjátszás nem szükséges. Talán azért érezte úgy, hogy kötelessége a maximumot adni, mert testhezálló szerepet kapott, egy angol lordot alakított.

Oscar Isaac – Álomháború (2011)

Hogy mi? Oscar Isaac játszott Zack Snyder katasztrofális agymenésében? Igen, ő alakítja az elmegyógyintézet gonosz intézőjét, csak ekkor még a kutya nem ismerte, azóta pedig miért nézte volna újra bárki is a filmet? Isaac mindenesetre már itt jelezte, hogy kiváló színész, aki szerzői filmekben és sorozatokban (Llewyn Davis világa, Jelenetek egy házasságból) épp úgy megállja a helyét, mint a Star Wars univerzumában.

Florence Pugh – Fekete Özvegy (2021)

Forrás: Fórum Hungary

 

A Budapesten (is) forgatott Marvel-mozi nem lett ugyan bukás, de a hozzáfűzött reményeket se váltotta be. A terv, illetve a rajongók reménye az volt, hogy a Bosszúállók: Végjátékban elhalálozott Fekete Özvegy méltó búcsút kap, a karakter ehhez képest a saját filmjében is háttérbe szorult. Ez részben Florence Pugh „bűne” is, aki a főhős húgát, Yelenát olyan energiával és humorral alakítja, hogy mellette Scarlett Johansson egészen szürkének tűnik.

Via: Independent

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.