11 filmes táncjelenet, amitől beindul a buli

Minden házibuli lassan indul, és egyszer eljön az a pillanat, amikor már táncolni kellene, de senki nem akarja elkezdeni. Ezen a pillanaton segíthetnek átlendülni ezek a filmes táncjelenetek, amiktől még a falábúaknak is mozogni támad kedve. A szemfülesebbek néhány táncmozdulatot is elleshetnek. Ehhez főleg olyan filmekből válogattunk, ahol nem profik perdülnek táncra.

1. Kockázatos üzlet (Risky Business)

Tom Cruise első igazán nagy dobása a Top Gun volt, de már a Kockázatos üzletben megmutatta, hogy félelmetes energiák tombolnak benne. Nehéz elképzelni, hogy ezt az alsónadrágos táncjelenetet bárki más elő tudta volna adni ennyire dinamikusan.

 

2. Szemet szemért (Do the Right Thing)

Spike Lee filmjében csúnyán nő a feszültség Brooklyn egyik lepusztult szegletében, ahol egy olaszok által vezetett pizzériával szemben bojkottot hirdetnek a helyi fekete fiatalok. A történet annyiban ma is aktuális, hogy mikor elszabadulnak az indulatok, a rendőrök lelőnek egy fekete fiút, ami aztán tovább mérgesíti a helyzetet. A film főcímzenéje a Public Enemy Fight The Power című száma, erre táncol kirobbanó energiával Rosie Perez, és a mai napig ez minden idők egyik legjobb filmes nyitójelenete.

 

3. Nevetséges Napóleon (Napoleon Dynamite)

Talán mindenkinek volt egy olyan ismerőse az iskolában, aki szótlan, magának való gyerek létére a táncos bulikon olyan koreográiákat adott elő, hogy mindenkinek leesett az álla. Efféle figura a szerencsétlen Napoleon Dynamite is, aki az iskola többi számkivetettjével éli napjait a periférián. Közben zárt ajtók mögött gyakorol egy táncszámot, amit csak a film legvégén láthatunk, és felülmúlja minden várakozásunkat. A legjobb a tánc vége, amikor véget ér a zene, mire Napóleon kis fáziskéséssel zavarba jön, és kiszalad a színpadról.

 

4. Álmodj rózsaszínt (Pretty in Pink)

A két pasi - meg egy kicsi testvérpárjának lúzer tagja már a nyolcvanas években hasonló karaktert játszott ebben a romantikus tinifilmben. Duckie gyerekkora óta szerelmes egy Andie nevű lányba, aki a város csóró oldalán lakik, de a gazdag családból származó Blane hívja el az érettségi bálra. Duckie próbálja védeni a gazdag ficsúrtól és a várható csalódástól Andie-t, és egy váratlan és vad tánccal teszi oda magát, hogy elkápráztassa a lányt.

 

5. A nagy Lebowski

Kényelmesebb a tempó, viszont grandiózusabb a díszlet A nagy Lebowskiban, ahol Jeff Bridges perdül táncra egy képzeletbeli bowlingpályán, miután altatót tettek az italába. A Coen fivérek filmje annyira tele van zseniális jelenetekkel, hogy erre a táncra kevés figyelem jut, pedig érdemes jobban megfigyelni Jeff Bridges csodálatosan laza táncmozdulatait.

 

6. Ponyvaregény - Pulp Fiction

Bár közel sem táncos film, a Ponyvaregényé a 90-es évek legnagyobb hatású táncjelenete. Jó ideig nehéz volt olyan bulit találni, ahol ne utánozta volna valaki Travolta és Uma Thurman mozdulatait, amivel a Jack Rabbit Slim’s twistversenyébe neveztek. Bár nem nyertek, csak ellopták a díjat, mert Mia Wallace-nak kellett a trófea. Arról nem is beszélve, mennyire tökéletes találat volt a feledés homályából előhúzott John Travolta kelletlenül táncoló gengszterként.



7. Nyakunkon az élet (Reality Bites)



Winona Ryder és Janeane Garofalo egy benzinkút boltjában kezdenek spontán házibuliba, miután meghallják a rádióban a My Sharona című számot. Ethan Hawk viszont nem érzi a ritmust.



8. 500 nap nyár



Már a 40 éves szűz is elsütötte azt a poént, hogy a randit követő sikeres éjszaka után az egész világ táncra perdült a főszereplővel. Néhány évvel később az 500 nap nyár játszotta el ugyanezt még jobban, amikor Joseph Gordon-Levittel idegenek pacsiznak le az utcán, majd egy nagy utcabállá alakul az ünneplés, miután végre összejött a szerelmével.

 

9. La La Land

Szinte hihetetlen, hogy csak két nap alatt vették fel a Kalifornina álom leglátványosabb jelenetét, amiben egy forgalmi dugóból alakul ki tömeges spontán örömtánc. Itt még az operatőtök is komoly koreográfia szerint mozogtak, hogy létrejöhessen ez a jelenet.



10. A maszk

A lendület biztosan nem hiányzik ebből a táncjelenetből sem, amiben Jim Carrey zöld álarcban forgatja meg Cameron Diazt, miközben egy csapat nehézfiú veszi üldözőbe.




11. Charlie angyalai

Sam Rockwell sok filmben megcsillogtatta a tánctudását a Galaxis útikalauztól a Holdig, de legelőször a Charlie angyalaiban mutatta meg röviden a lenyűgöző lábmunkáját.

 

+1 Christopher Walken

Sam Rockwellhez hasonlóan bármilyen műfajú filmben képes táncra perdülni Christopher Walken, így vele keverjük le ezt a válogatást. Ebben videóban a színész összes táncjelenetét összefésülték egyetlen nagy bulivideóvá.