2025-ben indul az új Hegylakó forgatása, Henry Cavill-lel a főszerepben

2026-ban fog mozikba kerülni, és mivel az 1986-os kultfilm remake-je lesz, a gonosz Kurgan is visszatér majd benne.

A kaszkadőrből lett rendező, Chad Stahelski a Máltán megrendezett Mediterrán Filmfesztiválon árulta el a Collider magazinnak, hogy 2025 januárjában kezdi el forgatni Skóciában az új Hegylakót, Henry Cavill-lel a főszerepben. A filmet a Lionsgate 2026-ban mutatja majd be a mozikban.

Forrás: Netflix

 

A történetről egyelőre nem sokat lehet tudni, még az sem betonbiztos, hogy a Vaják sztárja lesz a halhatatlan kardforgató, Connor MacLeod (de azért több, mint valószínű). A film egyszerre lesz az 1986-os első rész előzménye és újraforgatása, így viszontláthatjuk majd benne a gonosz barbár vezért, Kurgant is, akiről azt pletykálják egy ideje, hogy Vinnie Jones vagy Dave Bautista fogja eljátszani (a szerepet korábban felajánlották a tavaly májusban elhunyt Ray Stevensonnak is).

A Hegylakó remake-jét 2008 óta szeretnék elkészíteni a nagy holywoodi stúdiók. A Summit Entertainment eredeti terve szerint Justin Lin rendezte volna meg, ezután a 28 héttel később direktorát, Juan Carlos Fresnadillót szerződtették le, de ő nem sokkal utána kiszállt a projektből. Chad Stahelski neve is évek óta benne volt már a kalapban, és a John Wick-filmek népszerűsége miatt most már biztos, hogy jó kezekben lesz nála ez a franchise is.

Stahelski Máltán arról is beszélt, hogy nagyon látványos kardvívásokat szeretne a filmjébe. De ez még az ő számára is nagy kihívást fog jelenteni, hiszen hiába dolgozik évtizedek óta profi kaszkadőrként, főleg a lövöldözős jelenetek és a harcművészetek állnak hozzá közel, nem a fegyveres harc (az első filmje az 1994-es A holló volt, Keanu Reevesszel pedig a Mátrix forgatásán cimborált össze, amikor a dublőrje volt). És bár saját bevallása szerint a világ legjobb kaszkadőrcsapata áll a rendelkezésére”, Stahelski szerint a színészek harci felkészítése is hatalmas kihívást jelent – bár Henry Cavillt aligha kell majd félteni, mert már a Vajákban is sok jelenetben ő maga vívott.

(via Screenrant & Collider)