35 év után folytatódik a kultikus Beetlejuice

Tim Burton, Michael Keatoné és Winona Ryder is visszatér, de Wednesday, azaz Jenna Ortega is aláírt a fimhez.

1988-ban mutatták be a Beetlejuice – Kísértethistóriát, amely azonnal közönségkedvenc lett, Tim Burton rendező karrierjét pedig a csúcsra repítette. Nem is csoda, hogy a folytatás ötlete szinte azonnal felmerült, a projektből mégsem lett semmi. Pedig az elmúlt három évtizedben számos forgatókönyv megszületett a folytatáshoz, az egyikben például Beetlejuice Hawaiion őrültködött volna. 

Úgy tűnt, hogy a 2010-es években újraindulhat a fejlesztés, de a terveket végül 2019-ben ismét félretették. A franchise időnként más műfajban feltámadt, például vidámparki attrakció, animációs sorozat és egy Tony-díjas Broadway-musical formájában, de az igazi folytatásra mostanáig kellett várni.

 

A forgatás a tervek szerint tegnap, azaz május 10-én kezdődött, maga Tim Burton ül a rendezői székben, és az eredeti főszereplő, Michael Keaton is visszatér. Burton emellett hozza magával a netflixes Wednesday-ből Jenna Ortegát, aki az Addams Family spinoffja után logikus választásnak tűnik.

Winona Ryder is vállalta a szereplést, a folytatásban ismét Lydiát alakítja – Ortega az ő lányát fogja játszani. Justin Theroux (Mulholland Drive, A hátrahagyottak) is csatlakozott a stábhoz, de még nem tudni, kit alakít.

A Warner Bros hivatalosan is kitűzte a premier dátumát: a Beetlejuice 2. 2024. szeptember 6-án kerül a mozikba, és kizárólag ott lesz látható, amíg a Max be nem mutatja pár héttel később.

via: Collider