5 + 5 dolog, amit nem tudtál az 55 éves Hugh Jackmanről

Isten éltesse a színészt, aki egyszer kopaszra borotválta a fejét egy szerep kedvéért, véletlenül eltörte egy statiszta kezét és nemrég nem kevesebb mint 27 év után különvált a feleségétől!

1. Az 55. születésnapját október 12-én ünnepelt sztár súlyos rövidlátó. Kontaktlencse nélkül olyan homályosan lát, hogy amikor ő vezette a Tony díjátadót, vagy meghívták vendégfellépőnek a Saturday Night Live-ba, szó szerint bemagolta csaknem a teljes szövegét, nehogy valami katasztrófa történjen, ha kiesne valamelyik lencséje.

Látásjavító eszköz nélkül ugyanis még a súgógépig sem látna el.

2. A szülei elváltak, amikor 8 éves volt. S mivel még csak első generációs bevándorlók voltak Ausztráliában, az anyja azzal a lendülettel haza is költözött Angliába, ezért könyvelőként dolgozó apja öt gyereket nevelt fel egyedül. De korábban is lehettek már gondok a családban, mivel a kis (sőt, mini) Jackman élete első 18 hónapját a keresztszüleivel töltötte.

Egy tavalyi kép a színészről. Forrás: Stefania D'Alessandro / WireImage / Getty Images


3.
Talán hányatott gyerekkorának köszönhetően a későbbi sztár kissé koravén és elég komoly fiú lett. Gyerekként és fiatalként például sosem akart színész lenni:

neki az volt a kamaszkori álma, hogy szabadúszó nemzetközi újságíró legyen. Diplomáját is újságírásból szerezte, csak később iratkozott be színiiskolába.

4. Miután azonban rádöbbent, hogy a színészet a neki való hivatás, meglepően simán ment minden a pályáján: első komolyabb szerepére például konkrétan az iskolapadból választották ki (még színiiskolába járt, mikor szerepet kapott egy Correlli című 10 részes sorozatban). Később pedig sokat köszönhetett tehetsége mellett a szerencséjének is, hiszen azért lett ő a karrierje nagy áttörését meghozó X-Men – A kívülállók Farkasa, mert az eredetileg kiválasztott Dougray Scott

motorbalesetet szenvedett, és nem gyógyult fel a forgatásig.

Hugh Jackman így nemcsak utolsóként, de az utolsó pillanatban csatlakozott a stábhoz (amely gesztus egyébként elég jól összecsengett filmbeli kívülálló karakterével, szóval nem jelentett különösebb problémát).

Jackman az X-Men - A kívülállókban. Forrás: InterCom


5.
A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy miután Dougray Scott kikerült a produkcióból, nem Jackman volt az alkotók első választása, hanem (akkor még) híresebb jó barátja, Russell Crowe, aki azonban nemet mondott az ajánlatra, viszont nagyon lelkesen sztárunkat javasolta maga helyett a szerepre, és olyan meggyőző volt, hogy Bryan Singer rendező hajlandó volt leülni Jackmannel egy meghallgatásra. Habár onnan kezdve már nyilván a színész tehetségén múlt a dolog,

Hugh Jackman azért a mai napig hálás Crowe-nak, és meg van róla győződve, hogy ő indította el a karrierjét a szupersztárság irányába.

A két jó barát 2014-ben. Forrás: Dave J. Hogan / Getty Images for Paramount Pictures International


6.
Farkas megformálása azonban nem volt mindig könnyű Jackman számára. Az X-Men – A kívülállókban például eleinte hatalmas nehézséget jelentett a számára, hogy nem tudta magát eléggé beleélni a karakter sötét lelkivilágába. Szóval a direktorral sokat dolgoztak azon, hogy eltalálják a megfelelő arányt a figura erőszakosságát, depresszivitását, kívülállását és egyéb fontos pszichés összetevőit illetően.

A színész később elmesélte, hogy a legtöbb inspirációt a rendezővel való beszélgetések mellett Clint Eastwood Piszkos Harry-filmjei jelentették a számára.

 

Mi bukott filmjét is nagyon szerettük!

Megnéztük Hugh Jackman megbukott filmjét

Tényleg olyan rossz a Westworld alkotójaként (és Christopher Nolan sógornőjeként) ismert Lisa Joy rendezői bemutatkozása, az Új múlt című romantikus sci-fi, amelyben a sztár filléres emlékek megmentőjeként szeret bele a nem megfelelő nőbe?

Tovább


7.
Az X-Men- és Farkas-filmek Farkasán kívül Jackmant egy sor más szuperhősszereppel is megkínálták az évek során (mindehhez nyilván van köze ahhoz, hogy imponáló, 190 centiméter körüli testmagassággal büszkélkedhet).

Ő lehetett volna például a Daredevil – A Fenegyerek,

a 2003-as a Hulk és A vasember címszereplője, ezenkívül Mr. Fantastic a 2005-ös Fantasztikus négyesből (utóbbi esetben valószínűleg cseppet sem bánja, hogy kimaradt). S habár nem szuperhős-, csak szuperhősfilmes szerep, de a Superman visszatérben Superman nevelőapja, Jonathan Kent szerepét is felajánlották neki (miután nemet mondott, ez a karakter végül ki is maradt a filmből).

A sztárnak nem csak a testmagassága impozáns. Forrás: Marc Piasecki / FilmMagic / Getty Images


8.
Persze az ő pályája során is adódott olyasmi, ami minden színésszel előfordul: hogy végül mégsem ő kapott meg egy-egy szerepet. Jackman lett volna például eredetileg Kétarc, azaz Harvey Dent a Christopher Nolan-féle A sötét lovagban, Eric, a vadász a Hófehér és a vadászban, illetve George Reeves, a tévés Superman a Hollywoodlandben (a szóban forgó szerepeket végül Aaron Eckhart, Chris Hemsworth, illetve Ben Affleck játszották el).

 

Hamarosan ismét láthatjuk Farkasként!

Meglepően sárga Hugh Jackman a Deadpool 3-ban

Befutott az első fotó Deadpool és Farkas közös szuperhősfilmjéből.

Tovább


9.
Hugh Jackman akármilyen erősnek is tűnik fizikailag, ugyanolyan esendő, mint bármelyikünk. Élete során többször is átesett rákbetegségen. Először 2013-ban tárta fel, hogy kiműtöttek egy rákos daganatot az orrából, és előtte is többször kezelték bazálsejtes karcinómával, ami a bőrrák egy formája.

Utóbbi betegség idén sajnos kiújult a sztárnál,

a jó hír azonban, hogy egy sikeres kezelést követően április elején már arról számolt be, hogy negatív lett a biopsziája. Alábbi videóban Jackman még nem tudja az eredményt, de ebben a nehéz helyzetben is fontosnak tartja a felvilágosítást a megelőzéssel kapcsolatban, és óva inti rajongóit attól, hogy fényvédelem nélkül tartózkodjanak a napon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hugh Jackman (@thehughjackman) által megosztott bejegyzés


10. A legfrissebb szomorú hír Hugh Jackman házasságával kapcsolatos: szeptember közepén egy közös közleményben bejelentették, hogy ő és felesége, a nála 13 évvel idősebb Deborra-Lee Furness, akivel két örökbefogadott gyermekük van, a 23 éves Oscar és a 18 éves Ava, különválnak. A pár tagjai 27 évig voltak együtt, mindig is példás családi életet éltek,

és szakításuk okára azóta sem derült fény. Nyilatkozatukban diplomatikusan úgy fogalmaztak, hogy már külön utakon járnak.

Jackman és felesége még együtt, az idei Met-gálán, májusban. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

5 + 5 további apróság:

  • A Van Helsing forgatása közben véletlenül eltörte egy statiszta kezét.
  • Sokkal magasabb az általa megformált Farkasnál, aki a képregények szerint csak 160 centi.
  • Egyszer bevallotta Olivia Newton-Johnnak – akinek John Travolta mutatta be, mikor együtt forgatták a Kardhal című filmet –, hogy általános iskolában olyan nagy rajongója volt, hogy minden nap megpuszilta azt az őt ábrázoló posztert, amit a padjába rejtve tartott.
  • Mielőtt színész lett, testnevelő tanárként is dolgozott.
  • Jay Leno talkshow-jában egyszer elmesélte, hogy akkora rajongója a Péntek 13.-franchise-nak, hogy csak azért lett színész, hogy egyszer eljátszhassa Jason karakterét.
  • A Kardhal forgatása előtt autóskaszkadőr-órákat vett a szerepe kedvéért.
Jackman A forrásban. Forrás: Fórum Home Entertainment

 

  • Darren Aronofsky A forrás című alkotása miatt nemcsak a fejét borotválta totál kopaszra, de az egész mellkasát is szőrtelenítette.
  • Az Ausztrália című film miatt pedig egy éven át vett lovasleckéket.
  • Civilben nem dohányzik, sőt, annyira undorodik a cigarettától, hogy borzalmas érzés számára, ha egy-egy szerep kedvéért rá kell gyújtania.
  • Születésnapja alkalmából (na jó, igazából csak egy egyszerű #ThrowbackThursday miatt, de épp a szülinapjára esett) meglepte az Insta-követőit egy bűbájos kamaszkori fotóval, amin kb. 17 éves lehet, és állítása szerint a focicsapat asszisztensének az asszisztenseként tevékenykedett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hugh Jackman (@thehughjackman) által megosztott bejegyzés



(via IMDb)

 

Ez is érdekelhet

Sztárok, akiknek a testén örökre nyomot hagyott egy szerep

Sokszor írtunk már forgatási balesetekről, amelyek a jelek szerint menetrendszerűek Hollywoodban, hiszen újabb színészeket találtunk, akik olyan súlyosan megsérültek egy-egy film munkálatai során, hogy a mai napig emlegetik.

Tovább