5 karakter, akit megöltek, miután meghalt a színész, aki játszotta

Leia hercegnő, a Szellemirtók Egon Spenglere és Spock sem szerepel már a legismertebb hollwyoodi franchise-ok aktuális részeiben.

1. Egon Spengler

Nehéz elképzelni a Szellemirtókat Egon Spengler nélkül, elvégre a bohókás, pápaszemes zseni találta ki, hogyan mérhető tudományosan a nem evilági entitások jelentése, és a csapat speciális felszerelését is ő tervezte. Ez a figura könnyen válhatott volna nevetséges sztereotípiává, ám Harold Ramis nagyon szórakoztatóvá tette Egont viccesen száraz előadásmódjával. Ramis 2014-es halála után értelmetlen lett volna folytatni a Szellemirtók franchise-t a régi csapattal, épp ezért a 2021-es Szellemirtók – Az örökség Egon lányára és unokáira helyezte át a hangsúlyt, akik egy lepusztult farmot megörökölve csöppennek bele egy kísértetinvázió kellős közepébe. És miközben befejezik, amit Egon Spengler elkezdett, a régi és az új Szellemirtók végleg elrendezik magukban néhai hőshöz fűződő viszonyukat.

Forrás: InterCom

 

2. Marcus Brody

Marcus Brody, az Indy-filmek különc egyetemi professzora, Indiana Jones közeli jó barátja volt, aki számos kincskereső kalandjára elkísérte a kalapos régészt. Persze ilyenkor általában csak láb alatt volt, de pont emiatt, no meg Denholm Elliot arisztokratikus alakításának köszönhetően lett szerethető figura. Mikorra azonban az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban mozikba került, a Marcust alakító brit színész már elhunyt. Indy egyeteme viszont a filmben szobrot állított a jó Brody tiszteletére – igaz, ezt egy üldözéses jelenetben a szereplők eléggé megrongálták...

Forrás: UIP-Duna Film

 

3. Leia Organa

Leia hercegnő, a Csillagok háborúja egyik ikonikus hőse, a régi trilógia egyik kulcsfigurája: ő vezette a Lázadók Szövetségét az elnyomó Galaktikus Birodalom ellen, és ő koordinálta a legveszélyesebb küldetéseket is.

Carrie Fisher neve örökre egybeforrt Leia hercegnőével,

ám miután a Disney felvásárolta a Star Warst, a régi filmek sztárjai már csak mellékszerepekben tértek vissza. Carrie Fisher ráadásul nem sokkal a trilógia középső része, Az utolsó Jedik forgatása után elhunyt, a készítők azonban Leia halálát nem a vásznon kívül magyarázták meg, hanem a már meglévő felvételeket felhasználva beillesztették a karaktert a következő filmbe, a Skywalker felemelkedésébe  is.

Forrás: Fórum Hungary

 

4. Spock

Ki ne ismerné a Star Trek legikonikusabb karakterét, a vulkáni Spockot, akit inkább a logika, semmint az érzelmek vezérelnek? Az USS Enterprise tudományos főtisztje Leonard Nimoy csendes, de elemi erejű kisugárzásának köszönhetően vált ismertté. Az idős Spock a 2009-es remake-be is bekerült – ahol közben Zachary Quinto alakította a fiatal vulkánit. Nimoy 2015-ös halála után viszont úgy döntöttek az alkotók, hogy az idős Spock, aki nagykövetként szolgálta a Csillagflottát a közös idősíkban, végül az idős kora miatt távozzon ebből a világból, de a fiatalabb énjének még adott bátorításul egy fényképet az eredeti legénységről.

Forrás: CineMax

 

5. John Hammond

John Hammond az a figura, aki nélkül nem lenne Jurassic Park. Az InGen nevű biotechnológiai vállalat vezérigazgatójaként ő volt az, aki a tudósaival visszahozta a dinoszauruszokat az életbe. Bár a dínók elszabadultak, törtek és zúztak, Richard Attenborough szívszorító alakításának köszönhetően a nézők megbocsátották a karakter önteltségét és Isten-komplexusát. A brit színész azonban még a Jurassic World 2015-ös bemutatója előtt, 2014-ben elhunyt, de az új film tudósai azt hangoztatták, hogy Hammond utolsó kívánsága volt, hogy folytassák az örökségét, és építsenek egy új dinoszauruszos vidámparkot. Hogy tényleg ez volt-e Hammond végakarata, sosem tudjuk meg, a Jurassic World-élményparkok bejáratát azonban kétségkívül az alapító holografikus szobra díszíti az új részekben.

Forrás: UIP-Duna Film

 

(via Listverse.com)