7 híres színész, akinek nem akárhogy indult be a karrierje

Mindig van egy sorsdöntő, első pillanat.

Marilyn Monroe-t egy magazinban látták meg, amint egy gyárban dolgozik

A színésznő a huszadik század közepén egyszerre testesítette meg Hollywood csillogását, a női sztárok szépségét és a hírnévvel járó tragikus sorsot. Mint akkoriban sokan, ő is alacsony sorból származott, és a második világháború alatt egy hadianyaggyárban dolgozott. Itt készült róla egy fotó, amin épp egy drónt szerel össze. Norma Jeane Mortenson – ez volt az eredeti neve – szépségére és karizmájára hamar felfigyeltek a fotósok és a modellügynökségek, a következő lépés pedig Hollywood volt.

Fontosabb filmjei: Niagara (1953), Az urak a szőkéket szeretik (1953), Van, aki forrón szereti (1959), Kallódó emberek (1961)


Johnny Depp sose lett volna színész, ha nem Monopolyzik

Forrás: Getty Images

 

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem akárkivel játszott: Nicolas Cage volt a partnere, aki a nyolcvanas években már jelentős színésznek számított, nem mellesleg jó barátja volt Deppnek. Ő ajánlotta az egyik Monopoly-játszma alkalmával, hogy legyen színész. Depp pedig megfogadta a cimborája tanácsát, aki leszervezett egy találkozót az ügynökével.

Fontosabb filmjei: Rémálom az Elm utcában (1984), Ollókezű Edward (1990), Félelem és reszketés Las Vegasban (1998), A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka (2003), 


Charlize Theronra akkor figyeltek föl, mikor ordítozott egy bankban

Forrás: Gabe Ginsberg / WireImage / Getty Images

 

A színésznő szinte minden műfajban erős alakítást nyújt a horrortól a vígjátékon és a sci-fin át a romantikus drámáig, de a legnagyobb alakítása az volt, amikor egy pénztárossal üvöltözött a bankban. Theron Dél-Afrikában nőtt fel, és 1994-ben, 17 évesen Los Angeles-be költözött, a zsebében mindössze 400 dollárral. Egy interjúban később úgy jellemezte ezt a lépését mint “fiatalkori naiv ostobaság”. Az ominózus kiabálást azért követte el, mert a pénztáros nem volt hajlandó beváltani a modellkedésért kapott utolsó csekkjeinek egyikét. Mindennek azonban tanúja volt egy ügynök, John Crosby, aki később Theron menedzsere lett.

Fontosabb filmjei: Az ördög ügyvédje (1997), Árvák hercege (1999), Édes november (2001), A rém (2003), Atomszőke (2017)


Mel Gibson egy verekedésből érkezett a Mad Max castingjára

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Bár többféle legenda is kering arról, miképp kapta meg Mel Gibson a Mad Max címszerepét, de a leggyakoribb így hangzik: a színész előző nap egy verekedésbe keveredett, és úgy ahogy volt, ápolatlanul zuhant be a meghallgatásra. George Miller posztapokaliptikus filmjéhez tökéletesen illett a megjelenése, és bár nem tudni, hogy Gibson a főszerepre hajtott-e, de végül azt kapta meg.

Fontosabb filmjei: Mad Max (1979), Halálos fegyver (1987), A rettenthetetlen (1995), 


Joaquin Phoenix az utcán énekelt és táncolt

Forrás: Rodin Eckenroth / WireImage / Getty Images

 

Hollywood egyik legsokoldalúbb színészére úgy figyeltek fel, hogy már ez a sztori is egy filmért kiált. A fiatal Joaquin a tragikusan korán elhunyt testvérével, River Phoenix-szel  Los Angeles utcáin énekelt és táncolt, hogy ki tudják fizetni az albérletet. Itt pillantotta meg őket a NBC egyik ügynöke.

Fontosabb filmjei: Vásott szülők (1989), Gladiátor (2000), A nyughatatlan (2005), Joker (2019)


Sarah Michelle Gellart evés közben fedezte fel egy tehetségkutató

A színésznő karrierje reklámfilmekkel kezdődött, ám eredetileg eszébe sem jutott szerepelni. Négyéves volt, mikor a családjával egy manhattani étteremben ettek, és egy tehetségkutató észrevette őt. Ezután számtalan reklámfilmben szerepelt, többek közt ebben az 1981-es Burger King hirdetésben.

Fontosabb filmjei: Buffy, a vámpírok réme (1997–2003), Tudom, mit tettél tavaly nyáron (1997), Kegyetlen játékok (1999), Veronika meg akar halni (2009)


Tim Curry az edzésnek köszönheti karrierjét

A gazdag baritonú színész számára az 1975-ös Rocky Horror Picture Show jelentette az áttörést. Már a színpadi változatban is ő alakított Frank-N-Furtert, amihez némi szerencse segítette hozzá, no meg az, hogy rendszeresen járt edzeni. Ugyanis a darab szerzőjével, Richard O'Briennel az edzőteremben találkozott, és mikor kiderült, min dolgozik épp, Curry meglátta lehetőséget a szerepben, és O'Brien is őbenne.

Fontosabb filmjei: Rocky Horror Picture Show (1975), Stephen King: Az (1990), Oscar (1991), Haláli fegyver (1993), 

(via Ranker)