7 színész, aki bírja a metált

Következzék hét hollywoodi híresség, aki - Kim Kardashiannel ellentétben – tisztában van vele, hogy a Slayer nem egy márkanév.

Jim Carrey

1994-ben az Ace Ventura azokkal is megismertette a Cannibal Corpse nevét, akik jobb híján a Bravo Szerelem, szex, gyengédség rovatából értesültek róla, hogy jégcsaptól képtelenség teherbe esni. Jim Carrey ugyanakkor a forgatáson a zenekar feltétlen hívévé vált, a floridai death metal intézmény egyben belépőt jelentett számára az extrém zenék világába. (Ezért azt is elnézzük neki, hogy az alábbi talk show-ban thrash metalnak titulálta a Napalm Death-t.)

 

Margot Robbie

Harley Quinn civil énjéről nem különösebben kockázatos dolog azt feltételezni, hogy szereti a súlyos gitárzenéket. A színésznő Graham Northon és Jimmy Fallon műsorában is beszélt metálrajongásáról. Egy alakommal pl. akaratán kívül is ellopta a show-t a Slipknottól: miután ellátogatott egy koncertjükre, a rajongók ugyanis csoportosan mentek oda hozzá fotózkodni.

 

Jason Momoa

Belegondolni is bizarr, hogy Jason Momoa karrierje kezdetén lassított képsorokon futott versenyt mindenki Hoffjával a tengerparton, miközben úgy festett, mint a ShyGys eltitkolt tagja. A színész azóta idomult zenei ízléséhez és hasonló átalakuláson esett át, mint Jeff Goldblum A légyben - leszámítva, hogy ő ezáltal megnövelte női rajongóinak számát. Momoa 2019-ben a Dűne forgatása alatt Budapesten járt, és ha már így alakult, beugrott az Anthrax és a Slayer közös koncertjére, ahol egy rakás fotót készített a backstage-ben, sőt a komplett műsor alatt videózott.

 

Nicolas Cage

Minden idők egyik legszürreálisabb celebvideójában Nicolas Cage – idomulva Las Vegas végállomás-beli karakteréhez - a Mötley Crüe szintén merev józan frontemberével, Vince Neillel bonyolódik ismeretlen eredetű konfliktusba. Azonban ez ne tévesszen meg senkit: amikor a részegségi skálán még nem érik el a „gerely” fokozatot, Cage és Neil kifejezetten jó barátságban vannak, és a színész Crüe-rajongását is büszkén vállalja. Ugyanakkor az extrémebb műfajoktól, így a black metaltól sem zárkózik el, a Darkthrone és a Satyricon szintén kedvencei közé tartozik. Ebbéli műveltségét vélhetőleg fiának, Weston Cage-nek köszönheti, aki az Eyes Of Noctum frontembere volt.

 

Cameron Diaz

Ha fel kéne sorolnunk tíz 90-es évekbeli tényezőt, amit ma is hiányolunk, jó eséllyel a bőség zavarával küzdenénk, de Cameron Diaz nem hiányozhatna a listáról. Pláne, mióta a New York Postnak elmondta, hogy keményvonalas Iron Maiden- és Ozzy Osbourne-rajongó, ugyanakkor – ahogy fogalmazott – a Whitesnake-kaliberű fiúbandákat is bírja. Diaz mellesleg 2015-ben feleségül ment Benji Maddenhez, ám szerencsére Good Charlotte-rajongásáról nem szól a fáma.

 

Michael Fassbender

Egy Magnetót alakító színésznek már csak hivatalból is vonzódnia kell a fémhez, Michael Fassbender pedig maximálisan eleget tesz ebbéli kötelességének. A színész egykor egy metálzenekarban is gitározott, ugyanakkor – mint azt egy ABC-nek adott interjújában elmondta - a Metallica, az Iron Maiden, a Megadeth, a Slayer, Sepultura és a kultikus hardcore-metal Crumbsuckers feltétlen híve.

 

Norman Reedus

A Walking Deadből ismert Norman Reedus már jóval az előtt az Anthrax rajongója volt, hogy a zenekar megírta volna a zombiinvázió témakörét feszegető a Fight ’em Till You Can’t című dalt. 2016-ban a színész színpadra is lépett a zenekarral a klasszikus Indians alatt. Reedus ugyanakkor nem átallotta magára tetováltatni a Motörhead-legenda, Lemmy arcképét is.