8 hónapot dolgozott egy négy másodperces jeleneten a Halálos iramban 9 stábja

Látványos munkához idő kell.

Megírtuk mi is, hogy a vasárnapi Super Bowl szünetében egy félperces teaser erejéig bepillanthattunk a Halálos iramban 9. részébe. Az előzetesből sok új információt nem kaptunk, viszont láthattuk végre Helen Mirrent a volán mögött, John Cenát morcosan nézni, Hant feltámadni, és azt, ahogy Dom és csapata megint elég rendesen újraírják a fizika törvényeit. A Michelle Rodriguez által alakított Letty például az autóját 90 fokban eldöntve átsodródik egy üzleten, és egy mozgó furgon csomagterében köt ki, olyan természetességgel, mintha csak a párhuzamos parkolást gyakorolná.

Ha esetleg azt gondolnánk, hogy a jelenetet teljes egészében a számítógépes trükkmesterek hozták össze a monitorok előtt görnyedve, akkor természetesen tévedünk. Az F9 rendezője (aki a 3., 4., 5. és 6. részt is jegyzi) Justin Lin egy twitterre feltöltött félperces werkfilmben mutatta be, hogyan sikerült összehozni a trükköt. Mint írja,

az alig 4 másodperces jelenethez mindössze 8 hónapos előkészület, 3 összetört autó és 4 nap forgatás kellett. Plusz több mint 100 ember munkája.

Justin Lin a tweethez még azt is hozzáfűzte, hogy „Ez a legjobb munka a világon”, amivel azért nehéz vitatkozni. Rengeteg pénzért autókkal játszani, és különféle dolgokat felrobbantani tényleg nem hangzik olyan rosszul.

A Halálos iramban 9 hazai mozipremierje elvileg május 27-én lesz.