9 sztár megdöbbentő első filmszerepe

Mindenki elkezdte valahol.

Nem mindig könnyű megjegyezni a mellékszereplőket, akik csak pár percig vagy pillanatig játszanak egy filmben. Pedig lehet, hogy évekkel ezelőtt egy mára már Oscar-díjas sztárt láttál feltűnni egy apró szerepben. De kis volt az? Segítünk: íme kilenc A-listás színész első filmszerepe.

 

George Clooney – Grizzly II: Revenge (1983)

Az 1976-os Grizzly című film folytatásában nem meglepő módon ismét egy óriási, emberevő medve tombol. George Clooney szerepe viszonylag csekély, ráadásul elég rossz véget ér, ami már abból is sejthető, hogy az alkotók még nevet se adtak neki. A figura a barátnőjével táborozik és szeretkezik épp, mikor felfalja őket a címbeli bestia. A filmben amúgy a fiatal Charlie Sheent is kiszúrhatod.


Leonardo DiCaprioRémecskék 3. (1991)

Úgy tűnik, a veszettül híres színészeknek egy vacak horrorfilmen át vezet az út a csúcsig. DiCaprio is így kezdte: őt a Szörnyecskék-koppintásként emlegetett Rémecskék harmadik részében láthattad. Ő ugyan nem hal meg, ami már abból sejthető, hogy van neve (Josh), viszont végig kell néznie, ahogy a gyilkos lények kinyírják a mostohaapját.


Amy AdamsSzépségtépő verseny (1999)

A kisvárosi szépségversenyről szóló filmben Amy Adams az egyik versenyzőt alakítja, aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy ő is méltó pompom-lánynak. Ugyanitt a fiatal Kirsten Dunst, Kirstie Alley, Denise Richards és Ellen Barkin is látható.


Matt DamonMystic Pizza (1988)

Bár megszoktuk, hogy Matt Damon jó ideje már főszerepekben látható, ám ebben a filmben ő pusztán a kisöcsi a kifinomult családi vacsorán. Csak épp ő kevésbé kifinomult, sok szerep nem is jut neki. Ja, és igen, jól látod: az ott Julia Roberts.


Julia RobertsGördülő kavicsok (1988)

A színésznőt már említettük az előbb, és bár ő is szerepelt a Mystic Pizzában, nem abban filmben debütált. Ugyanabban az évben, kicsit korábban mutatták be a Gördülő kavicsokat, amiben még nem ő volt a legnagyobb név. Roberts ebben a filmben egy a sokból: egy lányokból álló rockbanda tagja, akik a hírnévre pályáznak.


Tom HanksGyilkos randevú (1980)

Nem meglepő módon ismét egy horror, mégpedig egy nem túl sikeres slasher az, amiben Tom Hankst először megpillanthattuk a vásznon. Egy pszichológiaszakos egyetemistát alakít, akinek egyáltalán nincs központi szerepe, hiszen ő a következő potenciális áldozat barátnőjének a pasija.


Brad PittA Hold fia (1988)

Ebben a romantikus drámában Brad Pitt alakítja Ricket, aki egy szokatlan bőrbetegségben szenved: ha fény éri, meghal. Ez nemcsak az első szerepe volt Pittnek, de mindjárt főszerep is, ráadásul eléggé rímel az egyik későbbi, kultikus karakterére, hiszen kinek ne ugrana be Louis de Pointe du Lac az Interjú a vámpírralból.


Denzel WashingtonAz én fekete fiam (1981)

Bár komolyabb, drámai vagy akciódús szerepekben szoktuk meg, Denzel Washington egy vígjátékban debütált. Az én fekete fiam egy fehér cégvezetőről szól, aki rájön, hogy van egy tinédzser fia, aki fekete. Érdekesség, hogy a tinédzsert alakító Denzel ekkor 27 éves volt.


Tom CruiseVégtelen szerelem (1981)

Mindössze két évvel vagyunk A kívülállók és a Kockázatos üzlet előtt, amik elindították Cruise-t az úton, hogy színészórássá váljon. A Végtelen szerelemben viszont Cruise még csak a főszereplő barátját alakította, viszont már itt merészen félmeztelenre vetkőzött.

(via Insider)