A bezárt mozikból az internetre költözik Vin Diesel új akciófilmje

Akárcsak Harley Quinn, Sonic vagy a troll babák. A filmforgalmazók digitálisan kikölcsönözhető blockbusterekkel válaszolnak a koronavírusra.

Világszerte bezártak a mozik a koronavírus-járvány miatt, a stúdiók és a filmforgalmazók pedig elhalasztották az idei év legjobban várt blockbustereinek premieridőpontját. A Nincs idő meghalni című, jubileumi Bond-film például majd csak novemberben kerül a mozikba, a Mulan élőszereplős változatát pedig, amit amúgy már második hete kéne játszania a moziknak, bizonytalan ideig nem is engedi forgalmazásba a Disney.

Az utóbbi napokban több stúdió és filmforgalmazó is előre menekült azzal, hogy VOD (Video On Demand) szolgáltatásként, online teszi elérhetővé a mozikba és később dvd-megjelenésre szánt filmeket. Az olyan oldalakon, mint az Amazon vagy a Sky Store már pár dollárért vagy fontért „ki lehet kölcsönözni”, azaz egyszeri alkalommal otthon is kényelmesen meg lehet tekinteni a filmeket. Vásárlás esetén egy digitális verzió örökre ott marad a laptopunkon vagy más adathordozónkon (a Skywalker kora Angliában áprilisban megjelenő VOD-verzióját például 13 font 99 centért, azaz nagyjából 5000 forintért vehetjük meg a brit Amazozon).

Íme a VOD-formátumban elérhető, eredetileg tavasszal mozikba kerülő filmek listája és a kölcsönzős platformokra felkerülésük menete:

Március 20.:

Március 21.:

Március 24.:

Március 27.:

Március 31.:

Április 10.:

(via Uproxx)