A Bohém rapszódia írójával készül a Whitney Houston életrajzi film

Az I Wanna Dance With Somebodyt a nyolc éve elhunyt énekesnő örököseinek áldásával forgatják.

Az életrajzi filmet Clive Davis zenei producer fejleszti, a scriptet pedig a Bohém rapszódia című Queen/Freddie Mercury film forgatókönyvírója, Anthony McCarten írja. Mivel a projekt élvezi a Houston hagyaték hozzájárulását, az I Wanna Dance With Somebodyhoz a sztár bármelyik dalát felhasználhatják a teljes életművéből.

A rendező állítólag a hazánkban kevésbé ismert Stella Meghie lesz, akinek Minden, minden című romantikus kamaszdrámáját láthatta eddig a magyar közönség hivatalos moziforgalmazásban.

Az énekesnő 2001-ben. Forrás: Scott Gries / ImageDirect / Getty Images

 

A nagy kérdés persze az, hogy ki játszhatja el az I Wanna Dance With Somebody főszerepét, Whitney Houstont magát. Mivel a zenetörténelem egyik legnépszerűbb énekesnőjéről van szó, és a filmnek látatlanban is kinéz pár jelölés és díj, minden bizonnyal ez most a legáhítottabb szerep Hollywoodban – de a jelenlegi helyzetre való tekintettel valószínűleg még egy darabig nem lesz gazdája.

Whitney Houston 2012 februárjában halt meg, 48 éves korában, véletlen fulladás következtében, amit azonban droghasználata és szívbetegsége idézett elő. A sztár nemcsak énekesként volt világhírű: a közönség olyan filmjei miatt is rajongott érte, mint a Több mint testőr vagy a Kinek a papné.


(via Independent)