A Bosszúállók rendezőpárosa szerint a Titkos háború szuperhősfilmként rekordot dönthetne!

Anthony és Joe Russo gyerekként olvasták az eredeti Marvel-képregényt, és most szívesen összeeresztenék a Bosszúállókat, az X-Ment és a szuperbűnözőket.

Nemrég mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy Anthony Russo és Joe Russo, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték rendezői épp egy olyan kémfilmet forgatnak a Netflixnek Ryan Gosling és  Chris Evans főszereplésével, ami kis szerencsével és jó marketinggel akkora franchise-zá nőheti majd ki magát, ami lepipálja a James Bond-filmeket is. A BroBible-nek adott interjúban viszont arról is beszélt a testvérpár, hogy mivel a Végjáték minden idők legtöbbet kaszáló mozifilmje lett a maga szerény 2,79 milliárd dolláros bevételével, ők már innentől kezdve lényegében olyan blockbustert forgathatnak a Disney-nek, amilyet csak akarnak, elég csak rábökniük a kedvenc Marvel-képregényeikre.

Anthony és Russo Joe Russo (fotó: John Phillips / Getty Images)

 

És természetesen a Russo fivérek el is mondták, melyik a kedvenc történetük: A titkos háború, ami Amerikában 1984 és 1985 között jelent meg a Marvel-füzetekben. De nálunk, Magyarországon is nagy sikert aratott, amikor Semic 1993 és 1994 között folytatásokban közölte le a párhuzamosan futó X-Men, Marvel Extra és Csodálatos Pókember képregények hasábjain. Joe Russo így mesélt a kultikus gyerekkori kedvencéről:

10 vagy 11 éves lehettem, amikor elolvastam, és ez volt az első alkalom, hogy ennyi hőst láttam együtt. Az első olyan híres történetek egyike volt, amiben ilyesmi megesett – ez egy olyan történet volt, ami igazán kiválóan mutatott be egy korszakalkotó, fontos eseményt, és azt, mi lesz, ha ezt a sok-sok személyiséget egy helyre rakod. Nagyon tetszett, hogy a gonosztevők kénytelenek voltak összefogni a jófiúkkal. Anthony és én imádjuk azokat a történeteket, amelyek a hősök és a rosszfiúk közti bonyolult viszonyrendszert mutatják be, de kedveljük azokat a gonosztevőket is , akik azt gondolják, hogy a maguk módján bizony ők is szuperhősök! Ezt mind bele lehetne építeni A titkos háborúba.

Anthony Russo hozzátette:

Ez lehetne a leglátványosabb mozifilm, amit csak el tudsz képzelni, épp ezért izgat ennyire bennünket is ez a történet. Ambiciózusabb vállalkozás lehetne, mint a Végtelen háború és a Végjáték!

Ennyi iparági tapasztalattal a hátuk mögött, egy ekkora rajongói bázisra építve a Russo testvérek valószínűleg tényleg sikeres filmet tudnának forgatni A titkos háború képregénysorozatból, amiben egy Túlontúli nevű, isteni lény elrabolta a '80-as évek képregényes termésének legmenőbb szuperhőseit (Pókember! Bosszúállók! Fantasztikus Négyes! X-Men!) és szupergonoszait (Fátum doktor! Galactus! Roncsbrigád! Dr. Octopus! A gyík! Ultron! Varázslónő!), hogy egy távoli világban gladiátorokként egymásnak ugraszthassa őket, felajánlva a győzteseknek, hogy teljesíti minden kívánságukat. Csakhogy a gigászi viadal, amiben a Túlontúli gyönyörködni akart, még számára is tartogatott meglepő fordulatokat, nem számolt ugyanis Latvéria zsarnokával, az isteni hatalom után sóvárgó Fátum doktorral... (via Uproxx)

Forrás: Marvel / Semic