A Bosszúállók: Végjáték már a bemutatása előtt rekordot döntött

A várva várt szuperhősfilm-folytatáshoz ezenkívül egy új előzetes is kijött.

Az amerikai mozikban április 26-tól, Magyarországon pedig már április 25-től látható alkotás előadásaira az Egyesült Államokban megkezdődött a jegyárusítás, a Disney pedig ezt reklámozandó a filmhez egy új teasert is legyártott, amelyben láthatjuk a pillanatot, amikor hőseink felsorakoznak Thanos ellen.

És most bánhatja igazán minden rajongó, hogy nem Amerikába született, mivel a gyártó cég azt is bejelentette, hogy tizenegy amerikai és egy kanadai moziban a közönség igazán különleges körülmények között, egy Marvel Cinematic Universe maraton keretein belül nézheti meg a filmet: az április 23-án kezdődő, és 25-én a Bosszúállók: Végjáték bemutatásában kulminálódó eseményen egymás után levetítik az összes eddigi, (a Végjátékkal együtt) szám szerint 22 Marvel mozifilmet.

A fanyalgók persze máris azzal jönnek, hogy mégis kinek van annyi szabadsága, hogy csak úgy kivegyen erre három napot, másrészt ki a fene akarná ilyen körülmények között (alvás, zuhanyzás, normális étkezés nélkül) látni a várva várt finálét. Azért szerintünk lesznek egy páran…

A Fandango jegyárusító honlap pedig közben bejelentette, hogy a cég fennállásának történetében soha ennyi jegy nem fogyott el elővételben egy filmre az első 24 órában, mint a Végjátékra (a mű ráadásul már az eladás megkezdésének első hat órájában megdöntötte a korábbi rekordot). A szolgáltatást vezető Erik Davis szerint tehát egy kis túlzással kijelenthető, hogy az utolsó Bosszúállók opus minden idők eddigi legjobban várt filmje.

A felfokozott érdeklődés miatt a box office szakértők egyébként azt tippelik, hogy a Végjáték észak-amerikai nyitó hétvégi eredménye a 300 millió dollárt fogja közelíteni, sőt az is lehet, hogy meghaladja. A Bosszúállók: Végtelen háború annak idején 257 millióval nyitott (ezzel amúgy rekordot döntött), és miután irtózatos cliffhangerrel zárult, a folytatására valószínűleg még többen lesznek kíváncsiak. Ami pedig a világszerte mért eredményeket illeti: egyesek szerint az első három nap eredménye ezen a piacon akár 800 millió dollár fölé is mehet.


(via Collider, IndieWire)