A csajos Szellemirtók stábja is reagált az új Szellemirtók-mozifilm hírére

Leslie Jones kiakadt, a rendező, Paul Feig nagyon szomorú, hogy a 2016-os Ghostbusters-csapat már nem fog újra összeállni.

A semmiből bejelentett Szellemirtók-folytatás híre (és a legelső kedvcsináló előzetes) természetesen eljutott a 2016-os Szellemirtók alkotóihoz is. A kísértetvadász csajcsapat egyik tagja, Leslie Jones fel is háborodott a közösségi oldalán: szerinte a '80-as évekbeli filmekhez való visszatérés „egy igazi fasz lépés volt, ami olyan, mintha Trump tette volna meg”. A színésznő szerint sértő rájuk nézve, hogy a stúdió azt gondolja, „jó dolog lesz megcsinálni a Szellemirtókat férfiakkal, mert ezek a nők nem Szellemirtók”.

Leslie Jones, Kate McKinnon, Kristen Wiig, Melissa McCarthy és Paul Feig a floridai Miamiban a Universal stúdió egyik rendezvényén népszerűsítik a 2016-os Szellemirtókat (fotó: Gustavo Caballero/Getty Images)

 

A 2016-os film rendezője, Paul Feig egy Twitter-bejegyzésben igyekezett csillapítani a kommentelők elszabadult indulatait. Ugyanakkor ő is jelezte, hogy elég szomorú a Sony hirtelen irányváltása miatt:

Az Isten szerelmére, hát sosem fog véget érni a trollok bullshitelése és gyűlöletáradata? Leslie elmondta a véleményét, és én kiállok mellette. Abszolút nyitott vagyok Jason új Szellemirtók-verziójára, de egyúttal szomorú is vagyok amiatt, hogy a mi 2016-os csapatunk már nem fog újra összeállni. Mind szomorúak vagyunk. Örökre büszkék leszünk a filmünkre.

A Sony stúdió az eredeti két Szellemirtók-filmet jegyző Ivan Reitman fiát, Jason Reitmant kérte fel a 2020-ban mozikba kerülő új film megírására és megrendezésére. Ez az új Szellemirtók 3 a 80-as években készült, első két Szellemirtók közvetlen folytatása lesz, olyannyira, hogy állítólag Dan Aykroyd és Ernie Hudson is szerepelni fognak benne a régi gárdából. Az biztos, hogy az ifjabbik Reitman is érezhette, hogy a két Szellemirtók-csapat rajongói össze fognak vitatkozni, ezért már a múlt heti nyilatkozatában is tett egy diplomatikus gesztust Paul Feigék felé:

Nagyon tisztelem azt, amit Paul és a tehetséges színésznők véghezvittek, szívesen látnék még újabb történeteket tőlük. Az én filmem viszont inkább az eredeti Szellemirtók nyomvonalát követné. 

(via NME.com)