A Csúcsformában rendezője is zaklató

Natasha Henstridge és Olivia Munn is szexuális zaklatással vádolják Brett Ratnert.

A Los Angeles Times számolt be arról, hogy hat nő vádolja Brett Ratnert, a Csúcsformában filmek, A vörös sárkány és az X-men - Az ellenállás vége rendezőjét szexuális zaklatással, köztük Natasha Henstridge (A lény, Bérgyilkos a szomszédom) és Olivia Munn (X-Men - Apokalipszis) is.

Henstridge 19 éves volt, mikor Rattner New York-i lakásán baráti társaságban tévézett, és elaludt a kanapén. Amikor felébredt, és indulni készült, a rendező elállta az útját az ajtóban, és a nő mozdulni sem tudott. Rattner magához nyúlt, és orális szexre kényszerítette az egykori modellt. Henstridge képtelen volt szabadulni, így megtette.

Rattner ügyvédje, Martin Singer vitatja Henstridge állítását. "Két évtizede képviselem Mr. Rattnert, és eddig egyetlen nő sem nyújtott be ellene keresetet helytelen szexuális viselkedés vagy zaklatás miatt." - írja abban a 10 oldalas levélben, amelyet a lapnak küldött. - "Azonkívül soha egyetlen nő nem követelt kártérítést, és az ügyfelem sem fizetett nekik."

Fotó: Michael Tran / Contributor / Getty Images

 

Munn története is erősen ellentmond az ügyvéd Rattner ártatlanságáról tett kijelentésének. Az akkoriban még feltörekvő színésznő 2004-ben ellátogatott Az utolsó gyémánrablás forgatására, amelyet Rattner rendezett. Amikor Munn ételt vitt neki a lakókocsijába, a férfi előtte maszturbált. Évekkel később egy party-n futott bele Rattner-be, aki azzal dicsekedett, hogy ráejakulált azokra a magazinokra, amelyek címlapján Munn szerepelt. "Ez olyan érzés, mint amikor az iskolában valaki folyamatosan zaklat, és nem hagyja abba. Csak reménykedsz abban, hogy lesz annyi ember, aki elhiszi az igazságot, és elég idő telik el, hogy soha többé ne legyen közöd hozzá."

Rattner és ügyvédje tagadják a vádakat. A rendező-producer ezer szállal kötődik a Warnerhez, így néhány órával a vádak után a stúdió nyilatkozatot adott ki: "Körültekintően kezeljük az L.A. Timesban megjelent vádakat, és kivizsgáljuk az ügyet."

A Warner azóta úgy döntött, hogy nem hosszabbítják meg Rattner szerződését, és elveszik tőle azt az irodát, amelyet a stúdió egyik épületében bérelt, és korábban Frank Sinatra használta. Kirúgták továbbá a Donna Tartt regényéből készült Az Aranypinty előkészületeiből, amit Rattner producerként felügyelt. Továbbá a Playboy közleményt adott ki, hogy a Hugh Hefner életéről filmet - amelyet Rattner rendezne - egyelőre jegelik, míg ki nem derül az igazság. A film kapcsán Jared Leto is megszólalt, hogy soha nem volt arról szó, hogy ő játszaná a Playboy megalapítóját, noha a hírek korábban ezt kürtölték világgá.

(Források: The WrapThe Hollywood Reporter, People)