A Guccik szerint Ridley Scott róluk szóló filmje szégyenteljes és sértő

A Gucci-család nyilatkozatban tiltakozik a film ellen. Al Pacino és Jared Leto szerepeltetését is kifogásolják.

Guccio Gucci, a Gucci divatmárka alapítójának dédunokája, Patrizia Gucci a család nevében nyilatkozatot tett közzé, amiben erős ellenérzéseit fejezte ki Ridley Scott Adam Driver és Lady Gaga főszereplésével forgó, House of Gucci című filmjével szemben. A történet a família történetének hírhedt eseményét dolgozza fel: 1995 tavaszán Milánóban egy bérgyilkos az utcán lőtte agyon Maurizio Guccit, az alapító unokáját. Noha az indíték felől csak sejtéseink lehetnek, Patrizia Reggiani, a felesége ölette meg, és ezért 29 év börtönre ítélték, amiből tizennyolcat le is ült, majd 2016-ban szabadult.

Nagyon csalódottak vagyunk – mondta Patrizia Gucci az Associated Pressnek. – A család nevében beszélek. Ellopják egy család identitását, hogy abból profitáljanak, és  hogy növeljék Hollywood bevételeit... Önazonosak vagyunk, magánéletünk van. Beszélhetünk bármiről, de van egy határ, amit nem lehet átlépni.

Patrizia elmondása szerint Scott felesége, Giannina Facio még a kétezres években kereste meg a Gucci-családot egy lehetséges filmes együttműködéssel. De az még egy egészen másmilyen film lett volna: arról az időszakról szólt volna, amikor Patrizia apja, Paolo és nagyapja, Aldo a Guccit egy egész világon ismert luxusmárkává tették. A most forgó produkcióval kapcsolatban azonban már nem keresték meg őket, és ez "csak fokozza a család aggodalmát".

Al Pacino a House of Gucci római forgatásán, 2021. március 22-én (Forrás: MEGA/Getty Images)

 

A nyilatkozat alapján a Guccik a film megtekintése után döntik el, mit lépnek. Kifogásolják a színészválasztást, és azt, hogy a gyilkosságról szóló könyv, ami a forgatókönyv alapját képezi, szerintük több pontatlanságot is tartalmaz. A színészekkel kapcsolatban már-már komikus az ellenérzésük: "A nagyapám nagyon jóképű férfi volt, ahogy az összes Gucci, magas, kék szemű és elegáns. Őt Al Pacino játssza, aki már nem valami magas, és a fotón kövér, alacsony, barkót visel, elég ronda. Szégyenletes, mert egyáltalán nem hasonlít rá. De Jared Leto is megkapta a magáét az "ápolatlan hajával és lila, kordbársony öltönyével".

Borzalom, borzalom, még mindig megbántva érzem magam.

 

Scott együttműködik a Gucci divatházzal – ami 1993 óta már nincs a család tulajdonában –, így hozzáférhet a cég ruháinak archívumához, biztosítva, hogy a szereplőket hitelesen jeleníthessék meg. A House of Guccit november 24-én mutatják be.

(Forrás: IndieWire)