A Joker után újabb ellentmondásos figurát mutat be a Warner

A bombatámadással vádolt biztonsági őr igaz történetéről Clint Eastwood forgatott filmet. Nézd meg az előzetesét!

Richard Jewell volt az a biztonsági őr, aki 1996-ban, az olimpiai játékok idején felfedezte, hogy valaki három csőbombát helyezett el a helyszínen. Habár a férfi ezzel ezrek életét mentette meg, később igazi boszorkányüldözés kezdődött ellene: mikor a média megtudta, hogy valamiért

Jewell lett az ügyben az FBI első számú gyanúsítottja, azonnal rávetették magukat, így a szerencsétlen férfi pár nap leforgása alatt nemzeti hősből közellenséggé vált.

Eastwood rendezésében – ami nemes egyszerűséggel a Richard Jewell címet viseli – Paul Walter Hauser (Én, Tonya, Csuklyások – BlacKkKlansman, Cobra Kai) alakítja a címszerepet (ide kattintva elolvashatjuk Jewell történetét, és azt is megnézhetjük, mennyire hasonlít a színész a valódi Jewellre), ügyvédjét Sam Rockwell, édesanyját pedig Kathy Bates formálja meg.

A filmben szerepel még Olivia Wilde, ő egy újságírónőt játszik, és Jon Hamm is, aki egy FBI-ost hoz. A Richard Jewellt az amerikai mozik december 13-án mutatják be. A magyar premierről egyelőre nincs hivatalos információ, de az IGN úgy tudja, jövő januárban mi is láthatjuk. A mű producerei között egyébként ott találjuk Leonardo DiCapriót és Jonah Hillt is, eredetileg ugyanis úgy volt, hogy Hill játssza Jewellt, DiCaprio pedig az ügyvédjét.


(via NME)