A kritikusok imádják Nicolas Cage Nicolas Cage-filmjét

Új filmjében a színész önmagát alakítja: egy kiégett, eladósodott szerencsétlenséget, aki minden vacak haknit elvállal, hogy talpon tudjon maradni.

Igencsak várjuk Nicolas Cage legújabb őrületét, a The Unbearable Weight of Massive Talent című filmet, amiben saját maga kitalált változatát játssza. A filmbeli Cage alkotói válságban szenved és mivel nincs egy vasa sem, ellenben rengeteg adóssága, egy szállodai szobában tengeti mindennapjait, és várja az eljövendő nagy áttörést. Minden szirszart el kell vállalnia, hogy fizethesse hatalmas adósságait, jelen esetben egy haknit egy drogbárónál (Pedro Pascal), aki óriási rajongója, és egymilliót fizet. Az események aztán váratlan fordulatot vesznek, amikor egy CIA-ügynök beszervezi, és Cage-nek fel kell használnia legismertebb szerepeit, mintha egész életében erre készült volna, hogy megmentse a szeretteit.

Néhány szerencsés kritikus már láthatta a filmet, és olyannyira élvezték a produkciót, hogy 100%-ra pontozták a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálon. A RogertEbert.com így méltatta a különleges akcióvígjátékot:

A filmkészítők Cage filmográfiájának minden szegletéből merítenek, hogy valami transzcendens alkotást hozzanak létre.

Megan Navarro a Bloody Disgusting oldalon dicsérte a filmet:

Ez egy fergeteges utazás, amit végigvigyorogsz. Az önmagát játszó Cage egy egyedi metakomédiát alkotott, melyben nincs hiány megható pillanatokból és fergeteges gegekből, és mindezek elmélyítik munkásságának megbecsülését.

Cage főszereplőtársa, Pedro Pascal is remekel a kritikusok szerint, sőt, a The Hollywood Reporter szerint szinte ellopja a show-t, az IndieWire pedig az év legviccesebb filmjének nevezi a The Unbearable Weight of Massive Talentet, mondván, hogy mindenki találhat benne magának valót.

Nicolas Cage új bolondériája április 22-én debütál a mozikban, a magyar bemutatóról egyelőre nem tudni.

(Forrás: DigitalSpy)