A Legendás állatok harmadik részében Dumbledore nem lacafacázik

Megérkezett a Harry Potter-előzménysorozat harmadik felvonásának első teljes előzetese. A Johnny Deppet váltó Mads Mikkelsen igazán félelmetes a gaz Gellert Grindelwald szerepében.

A Legendás állatok – Grindelwald bűntettei nem hagyott mély nyomot a Harry Potter-franchise-ban, az öt részesre tervezett előzménysorozat afféle időhúzó töltelékdarabja volt. Az április 14-én érkező Dumbledore titkai alcímű harmadik részben azonban a frissen kijött előzetes alapján felgyorsulnak az események, és a Roxfort majdani igazgatója is kiáll a tűzvonalba: látványos varázspárbajban csap össze Gellert Grindelwalddal, akit mostantól Mads Mikkelsen alakít.

Grindelwaldot már a harmadik színész játssza: az elsőben Colin Farrell varázslókormányzati karaktere még csak álca volt, a film végén fedte fel magát a Johnny Depp játszotta Grindelwald. A színész körüli botrányok azonban odáig vezettek, hogy kirúgták a sorozatból – a botrányos válása során kiderült erőszakos események eredményeként Depp páriává vált. Míg a szintén zenész exfelesége, Amber Heard karrierjét cseppet sem csínylette meg a botrány, Deppet kivetette magából Hollywood. Grindelwald szerepét Mads Mikkelsen vette át, és ez tulajdonképpen még jól is jött, hiszen a Depp-féle túlzó és extravagáns varázsló Mikkelsen visszafogott, elegáns alakításával válik valóban fenyegetővé.

A film körüli másik botrány főszereplője J.K. Rowling, akit transzfóbnak vélt kijelentései miatt támadtak, a hírességek (köztük Daniel Radcliffe is) sorra elhatárolódtak tőle. Míg a mostani trailert megelőző röpke, félperces teaserben még a nevét sem írták ki, e mostaniban már rögtön az elején feltüntetik azt – ez azt sugallja, hogy talán csillapodtak a kedélyek.

Botrányok ide, vagy oda, a Dumbledore titkai izgalmasnak ígérkezik. Eddie Redmayne természetesen visszatér a bohókás Göthe Salmander szerepében, ahogy a sorozat legjobb karaktere, a varázsvilágba belecsöppenő mugli, Jacob Kowalski (Dan Fogler) is, továbbá Ezra Miller mint Dumbledore elveszett öccse, a Perselus Piton-hasonmásverseny győztese, Aurelius, Katherine Waterston mint Tina Goldstein, Alison Sudol mint Queenie Goldstein, no és persze az ifjú Dumbeldore-ként Jude Law. A rendező ismét Peter Yates. 

(Forrás: The Hollywood Reporter)