Johnny Depp úgy érzi, egész Hollywood bojkottálja

Már 2018-ban leforgatta a Minamatát, de még mindig nem mutatták be az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban. A Sun napilappal való pere miatt a Warner is lecserélte őt Mads Mikkelsenre a Legendás állatok 3-ban.

Johnny Depp saját bevallása szerint úgy érzi, hogy Hollywood bojkottálja őt, mivel legújabb filmjét, a már 2018-ban leforgatott Minamatát még mindig nem mutatták be az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban, pedig már 2020 elején sikeres fesztiválkörutat tudhatott a magáénak. Az 58 éves sztár a kegyvesztettségét a „médiamatematika abszurditásának” nevezte, és a The Sunday Timesnak adott friss interjújában arról beszélt, hogy „szürreális öt évet” tudhat magáénak, amely után úgy érzi, mostanra teljesen kikopott Hollywoodból.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

Ahogy azt mi is megírtuk korábban itt a PORT.hu hasábjain, Johnny Depp elvesztette azt a rágalmazási pert a The Sun napilappal szemben, amelyet azért indított a brit bulvárlap ellen, mert az újság egyik szerzője az Amber Heardról szóló cikkében Deppet „feleségverőnek” nevezte. Állítólag ez a pereskedés volt az oka, hogy az MGM stúdió valóban nem mutatta még be a mozikban az Andrew Levitas rendezésében leforgatott Minamatát (amelyben Depp egy olyan amerikai fotóriportert alakít, aki a '70-es években segített felgöngyölíteni egy eltussolt ipari higanymérgezési ügy szálait). Emellett a színészt a Warner Bros. stúdió is kirakta a Legendás állatok franchise-ból, a szerepét (Gellert Grindelwald, a gonosz varázsló karakterét) Mads Mikkelsen örökölte meg.

Depp egyébként valószínűleg az Amber Hearddel való nyilvános perpatvara nélkül is persona non grata lett volna előbb-utóbb Hollywoodban, mivel számos furcsaságot művelt a legutóbbi filmjeinek forgatásán (ezekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen), többek között állítólag a színészkollégáját, Paul Bettanyt akarta megkérni Amber Heard megölésére, a City of Lies forgatása alatt ittas állapotban némi megütötte Greg „Rocky” Brooks helyszínfelelőst, a Minamata forgatásán a három személyi asszisztense mellé egy „személyes hangtechnikust” is kért, aki egy fülhallgatón keresztül súgott neki a felvételek alatt, hogy ne kelljen szövegtanulással vesződnie.

A fentiek ellenére Johnny Deppnek még mindig vannak támogatói a filmiparban. Többek között például a San Sebastian-i és a Karlovy Vary-i filmfesztiválon is életműdíjat fognak idén adni neki, ami ellen egy nőszervezet már tiltakozott. A sztár is optimistán tekint a jövőbe:

Arrafelé haladok, amerre kell, és mindent megteszek, hogy fény derüljön a dolgokra.

(via The Hollywood Reporter)