Johnny Depp több furcsaságot is csinált legutóbbi filmjeinek forgatásán

Régen 50 milliós gázsikat kapott, ma már a tizedével kell beérnie. A Minamata főszerepéért is csak 6 millió dollárt kapott, mert a producerek megijedtek a sztár körüli botrányoktól és az extrém elvárásaiból adódó plusz költségektől.

Nem áll túl jól a szénája mostanság Johnny Deppnek Hollywoodban. Igaz, hogy a Hollywood Reporter terjedelmes cikke szerint végül 16 millió dolláros gázsit markolhatott fel a Legendás állatok 3-ért úgy, hogy mindössze egyetlen jelenetet forgatott le, de pont az Amber Hearddal és a brit bulvársajtóval való pereskedése miatt kellett távoznia a produkcióból (Mads Mikkelsen örökölte meg tőle Gellert Grindevald szerepét), és a zűrös életvitele miatt most már más produkciók is ódzkodni kezdtek attól, hogy a színésszel dolgozzanak. Depp a fénykorában még 50 millió dollárt kapott a 2010-es Alice Csodaországbanért és 55 milliót a 2011-es A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizekenért – ennyit aligha fognak neki adni egy főszerepért a közeljövőben. 

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Depp mára oda jutott, hogy „radioaktívnak” tartják Hollywoodban, akinek jobb inkább nem kerülni a közelébe. Ez a lecsúszás egyébként már a The Sun nevű brit bulvárlappal való pereskedése előtt elkezdődött: pont azokból a jegyzőkönyvekből, telefonbeszélgetés- és sms-leiratokból derült ki a sztár rossz híre, amelyek azon a londoni bírósági tárgyaláson kerültek napvilágra, amelyet maga Depp indított a News Group Newspapers ellen, mert a The Sun egy 2018-as cikkben az „asszonyverő” jelzővel illette őt.  A leiratokban többek között olyan dolgok szerepeltek, hogy Depp Elon Musk férfiúi kvalitásait fitymálta (ez időtájt röppent fel ugyanis a pletyka, miszerint Amber Heard és a Tesla milliárdos igazgatója szeretők), és megpróbálta rávenni színészkollégáját, Paul Bettanyt, hogy segítsen neki „elégetni Amber Heardet”, aki Depp szerint „egy 50 centes sztriptíztáncos”.

Depp arról is sms-ezett Paul Bettanyval, hogy megalázó fizetést kapott a Minamata című filmért, amit a nagy visszatérésének szánt volna. Itt valóban a korábbi gázsijaihoz képest alacsony, 6 millió dolláros fizetést ajánlottak neki, de később a producerek úgy döntöttek, hogy ezt is a felére csökkentik. A finanszírozók ugyanis nem voltak elragadtatva attól a pertől, amelyben Deppet azzal vádolták, hogy a Notorious B.I.G. és Tupac Shakur máig tisztázatlan meggyilkolása utáni nyomozásról szóló City of Lies forgatása alatt ittas állapotban némi indulatos szóváltás után kétszer is megütötte Greg „Rocky” Brooks helyszínfelelőst (bár ezt Depp ügyvédje utóbb önvédelemnek állította be). Miután a Global Road csökkentette Depp fizetését a felére , a forgatás helyszínét Romániába tették át, holott korábban a drágább, de autentikusabb ázsiai helyszíneken dolgoztak volna (a film egy környezetpusztító japán gyár és a kisemberek harcát mutatta be a Life magazin fotósának szemszögéből).

De nem ez volt az egyetlen furcsaság a Minamata forgatásán. Kiderült, hogy Depp kikövetelt magának egy „személyes hangtechnikust”, aki egy fülhallgatón keresztül súgott neki a felvételek alatt, hogy ne kelljen szövegtanulással vesződnie. Emellett három személyes asszisztenst is kért (közülük az egyik egy olyan ember volt, akinek a szolgálataiért 200 000 dolláros, azaz 57 millió forintos éves fizetés jár). A Minamata büdzséjének megnyirbálása végül 2018-ban megtörtént, de film két évig dobozban maradt, mivel a fesztiválvetítések után nem kellett senkinek, az MGM égisze alá tartozó American International Pictures csak 2020 végén vette meg az amerikai forgalmazás jogait. Ilyen események után a brit bulvársajtóval és Amber Hearddel való pereskedés nélkül is előbb-utóbb oda jutott volna Johnny Depp, hogy 57 évesen szerepek nélkül marad, mert óvatosságból inkább nem akar vele senki együtt dolgozni. (via Uproxx & The Hollywood Reporter