A legröhejesebb akciójelenetek

Indiai, görög és afrikai akciófilmekből szemezgettünk, de persze nem tudtuk kihagyni Kirk kapitány klasszikus küzdelmét sem.

Az 1995-ös indiai Alluda Majaka című film alábbi akciójelenete nagy karriert futott be az interneten, mert egyszerre látványos és hihetetlenül röhejes. Reméljük, a lovaknak nem esett bántódásuk a forgatás során.

 

A 2014-es Hrudaya Kaleyam című indiai filmből van az alábbi jelenet, a filmtörténelem valószínűleg legbizarrabb szívátültetése. De többet nem illő elárulni, mindenki csodálkozzon rá maga, és utána csak nézzen ki a fejéből bután, mást úgysem tud majd tenni.

 

A 2010-es 2016 című (ekkor játszódik, innen  a cím) ghánai akciófilmben egy C64-gyel megrajzolt, Ragadozóra hajazó pofájú Alien battyog a kertek alatt, és mindenkit megöl, aki arra mászkál. De nemsokára szembesétál vele egy Terminator, és az évszázad csatájában ellátja a rémség baját! Ennél szürreálisabb akciójeleneteket nemigen lehet látni, szavakkal kifejezhetetlen a sokk, de a maga módján tényleg zseniális.

 

A Who Killed Captain Alex, az első ugandai akciófilm komoly kis rajongóbázissal rendelkezik. Nem véletlenül, ugyanis ez is annyira rossz, hogy fantasztikus, ugyanakkor egy narrátor végigkiabálja-röhögcséli az egészet, mindenhez megjegyzést fűz, és ettől még furább lesz az egész. Persze a trükkök itt is önmagukért beszélnek - jó szívvel ajánljuk a helikopteres-épületrobbantós részt.

 

Ezek a nagyjából semennyi pénzből összehozott filmek egészen sajátos látványvilággal bírnak - akár stílusnak is nevezhetnénk. Ebben a videóban speciális effekteket gyűjtöttek össze, méghozzá igen speciális speciális effekteket.

 

Az alábbi összeállításban látható a Hrudaya Kaleyam előbbi jelenete mellett a Return of the Bastards  című görög film egyik kiváló jelenete, egy igen kényelmesen előadott verekedés. (Önmagában nem találtuk meg sehol a videót, azért tettük be az egész válogatást.)

 

És íme a kihagyhatatlan klasszikus: James T. Kirk, az Enterprise csillaghajó kapitánya vérre menő párharca a rettegett Gornnal!