A legütősebb M. Night Shyamalan-filmek még őrültebb rajongói elméletei

Az indiai származású író-rendező-producer filmjeire jellemző az a bizonyos shyamalani csavar, ami olyan híressé tette. De a sok kevésbé jól sikerült filmje után a rajongók elkezdtek ütősebb teóriákat gyártani, amik még azon is túlmutatnak, hogy Bruce Willis egész végig halott volt.

Ha már a filmtörténelem egyik legnagyobb szpojlere már szóba került (nem az, amikor Darth Vader Luke Skywalker apja, hanem a másik…), akkor beszéljünk arról, hogy mi lenne még durvább a Hatodik érzékkel kapcsolatban. Egy rajongói elmélet szerint talán nem is olyan véletlen, hogy A sebezhetetlen, a Széttörve és az Üveg című filmben David Dunn kísértetiesen (haha) hasonlít Dr. Malcolm Crowe-ra - merthogy mind a két karaktert Bruce Willis alakítja. Az elmélet szerint a kisfiú, aki halott embereket lát képregényeket ír. Ezek pedig akár olyan sztorik is lehetnek, amiket az őt meglátogató szellemek osztanak meg vele. De a lényeg, hogy az említett filmek, amikben szupererővel rendelkező emberek szerepelnek, feltehetőleg azért a kis Cole által kitalált képregények adaptációi, mert a jótevő főhős ugyanúgy néz ki, mint az a szellem, aki segített neki.

Forrás: InterCom

 

Ha már a szuperhősös trilógiánál tartunk: egy rajongó szerint van egy negyedik szupererővel rendelkező ember is a filmben.

Ha lehet hinni a feltételezésnek, akkor ez a személy nem más, mint Dr. Ellie Staple. Ő az, aki az Üveg című filmben kezeli a három szupererővel "megáldott" embert. A filmben nem látszik nyoma, hogy bármi különleges képessége lenne, de ez azért van, mert neki nem fizikai, hanem mentális képességei vannak. Talán az az ereje, hogy képes így-vagy úgy de kétségbe vonni, gátolni mások erejét. Talán nem véletlen, hogy sem Dunn sem pedig Kevin (és szörny alteregója) nem tudott elszabadulni. Ami még inkább megerősíti az elméletet, hogy ebben az univerzumban az a törvény, hogy mindenkinek megvan a tökéletes ellentéte. Üveg azt hitte, hogy a Sebezhetetlen az ő ellenpárja, de inkább mintha Kevin lenne az, aki Dunn ellentéte. De akkor hogy lehet a doktornő Elijah Glass nemezise és fordítva? Pont úgy, hogy Elijah küldetése a szuperképességű emberek megmutatása a világnak, míg a doktornő pont azon van, hogy elrejtse, megsemmisítse őket. Plusz mind a ketten inkább az eszükkel “harcolnak”. Ezeket figyelembe véve lehet azt mondani, hogy Dr. Staple is egy szuper.

Ennél már egy kicsit belemagyarázósabb elmélet, hogy a Széttörve című filmben Casey is csak Kevin egyike a tucatnyi meghasadt személyiségének. Egy rajongó szerint elég csak a nevüket nézni, mert Kevin Crumb monogramja K. C., amit úgy ejtünk, hogy kéjszí. És a K. C. rövidítést, monogramot is pont így ejtjük élő szóban. VÉLETLEN LENNE? Ezen kívül az is érdekes, hogy a film elején a három lányból a tettes csak kettőt fúj le szprével és pont Casey-t nem. Az is gyanús, hogy Casey állandóan elkülönül a lányoktól, és amikor ő szól a lányokhoz, akkor azok mintha meg lennének ijedve tőle - mert lehet, hogy ő Kevin? Ez mind szép és jó, de azért érdekes, hogy ő lenne az egyetlen személyisége Kevinnek, aki tőle elkülönülve is lát a néző. Ezt leszámítva simán lehetséges, hisz ez egy M. Night Syamalan-film.

A Jelekkel kapcsolatban is van egy jó teória.

Forrás: InterCom

 

Valaki szerint ez nem is egy űrlényes film, hanem sokkal inkább egy démonos. Érdekes belegondolni, hogy semmilyen menő kütyü, űrhajó, semmi nem szerepel a filmben, ami arra utalna, hogy ezek tényleg űrlények. Az sem lehet véletlen, hogy a főszerepben egy hitével küszködő lelkész van. És miért pont a víz az, amivel le lehet győzni ezeket a lényeket? Nem lehet, hogy Mel Gibson házában lévő víz nem csak sima csapvíz volt, hanem szentelt víz?

Bármi lehetséges. Ahogy az is, hogy a sokat ekézett Az esemény valójában A Föld után előzménye. Ezt mondjuk nem olyan nehéz és nyakatekert összekötni, hisz A Föld után története 1000 évvel azt követően játszódik, hogy a bolygót evakuálták. Ugye azért kellett elhagyni a Földet, mert a víz és növények átvették az uralmat, de úgy, hogy távol tartsák maguktól az embereket és az állatokat. Ez pedig nagyon úgy hangzik, mint ami Az eseményben is történt, amiben a növények “fellázadtak” az emberek ellen. Nem mintha az, hogy a két film összetartozik bármit is segítene rajtuk.