A magyaroknak nincs titkolnivalójuk

A BÚÉK című magyar film alapján készített felmérést a Filmalap.

December 6. óta játsszák a magyar mozik az olasz Teljesen idegenek remake-jeként készült BÚÉK-ot, Goda Kriszta rendezését. A Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Hevér Gábor, Bata Éva, Elek Ferenc, Szávai Viktória és Mészáros Béla főszereplésével készült film sztorija szerint egy szilveszteri vacsorán egy baráti társaság elhatározza, hogy minden bejövő telefonhívásukat kihangosítják, és minden üzenetüket megmutatják a többieknek – ami nagyon sok kellemetlen helyzetet és nagy lebukást eredményez.

Egy közvélemény-kutató cég pedig most a Filmalap megbízásából felmérést készített arról, hogy a film nézői mit tennének hasonló helyzetben. Eszerint a BÚÉK megtekintése után a férfiak 69, a nők 71 százaléka engedné, hogy a párja belenézzen a telefonjába.

Törőcsik Franciska a filmben. A háttérben Elek Ferenc. Forrás: InterCom

 

A legbizalmatlanabbak a 16-24 évesek (59 százalék), a legnagyobb bizalommal pedig a 24-35 évesek (84 százalék) vannak. De a kutatásból az is kiderül, hogy az emberek a párjuknak szívesebben mutatnak titkokat a telefonjukon, mint a barátjuknak, barátnőjüknek (az ő esetükben csak 60 százalék szavazott bizalmat) – és a legkevésbé a közeli családtagjaikat avatnák be: ebben az esetben a férfiaknál 53, a nőknél 58 százalékra esik a bizalmat szavazók aránya.


(via InterCom)