A Marvellel nőtt nagyra, mostantól a DC-univerzumot vezeti

Megalakult a Warner Bros. új részlege, a DC Filmset felváltó DC Studios, amit A galaxis őrzői rendezője, James Gunn és Peter Safran vezet majd.

A Warner Bros. új részlege, a DC Films-et felváltó DC Studios vezetésére James Gunn filmrendezőt és Peter Safran producert kérték fel. Mostantól ők felelnek a DC filmes, tévés és animációs produkcióiért. Walter Hamada, a DC Films elnöke a múlt héten távozott a stúdiótól, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav pedig hónapikig tartó keresés – és találgatás – után kérte fel Gunnt és Safrant.

Gunn a kreatív dolgokra, Safran pedig az üzleti részre összpontosít majd,

de mindkettőjüknek lesz saját projektje is. Közvetlenül Zaslavnak jelentenek, és szorosan együttműködnek a Warners filmes főnökeivel, De Lucával és Pamela Abdyval. A megbízásuk négy évre szól, és Gunn kizárólag a DC-vel dolgozhat együtt.

 

Forrás: InterCom

 

A Marvel Studios-al ellentétben a DC-nek több olyan filmje is van, ami önálló univerzumban játszódik. Így például a Todd Phillips féle Joker folytatása, melynek munkálati még idén megkezdődnek, nem Gunn és Safran alá tartozik, de Luca és Abdy felügyeli. Az azonban nem világos, hogy Matt Reeves Batmanje kinek a hatáskörébe tartozik, viszont minden más DC-projektet Gunn és Safran irányít. Így Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn, és a többi DC-karter a duó kezében van.

 

Forrás: InterCom

 


James Gunn az egyik legelismertebb rendező a képregényfilmek világában. 2014-ben hamar az élvonalba került, amikor a Marvel Studios számára megrendezte A galaxis őrzőit, majd 2017-ben annak folytatását. 2018-ban, mikor a Marvel menesztette a harmadik rész rendezői székéből (később visszavették, és 2023-ban jön A galaxis őrzői 3.), elkezdett dolgozni Az öngyilkos osztagon, melyet 2021-ben mutattak be, majd elkészítette a spin-off sorozatot, a Peacemaker – Békeharcost az HBO Max számára. Jelenleg a második évadon dolgozik.

Peter Safran menedzserként már 10 éve működik együtt a Warners-el, részt vett többek közt a Démonok között-franchiseban , de a DC világába is belevetette magát. Olyan produkciók kötődnek hozzá, mint Az öngyilkos osztag, a Peacemaker, az Aquaman és a Shazam!, valamint ezek folytatásai.
Forrás: Port

 

Gunn és Safran megbízása november 1-én lép életbe, és Zaslav azon tervének a részét képezi, mely szerint 10 év alatt megreformálja a DC-t, hogy méltó riválisa lehessen a Marvel Studios-nak. Bár Zaslav korábban arról beszélt, hogy egy olyan vezetőt szeretne, mint Kevin Feige, nyár óta viszont a Pixar-modellt vették át, melynek lényege, hogy filmesek és producerek kerülnek vezetői pozícióba. Igaz, ilyet élőszereplős projekteknél eddig még nem alkalmaztak.

(via The Hollywood Reporter)