A Memento sztárját is zaklatta Kevin Spacey

Guy Pearce 1997-ben, a Szigorúan bizalmasban dolgozott együtt a szexuális ragadozó színésszel – most egy ausztrál talkshow-ban vallott az akkor történtekről.

„Kevin Spacey egy csodálatos művész, hihetetlenül jó színész.

De kicsit nehéz volt vele: elég tapizós fickó”

– mondta Pearce. „Szerencsére én akkor már 29 éves voltam, nem pedig 14” – tette hozzá. A színész ezzel a Spacey-hez kapcsolódó botrány kirobbanására célzott, hiszen a sztár akkor lepleződött le, amikor múlt novemberben a szintén színész Anthony Rapp előállt vele, hogy szexuálisan molesztálta még 1986-ban, amikor csak 14 éves volt.

Guy Pearce. Forrás: Daniel Zuchnik / WireImage / Getty Images

 

Rapp után még további több mint harminc férfi mesélte el a saját történetét, és ez odáig vezetett, hogy három szexuális visszaéléssel kapcsolatos ügyben is nyomozást indított Spacey ellen a londoni rendőrség. A sztár annak idején azt mondta, nem emlékszik Anthony Rapp esetére, de bocsánatot kért (egyúttal kihasználta az alkalmat, hogy coming outoljon mint meleg férfi). A többi vádat kategorikusan tagadja.

Ezekhez az esetekhez pedig most újabb három vádló csatlakozott, így a londoni hatóságok most már összesen hat ügyben nyomoznak: a frissen indult eljárásokban három olyan férfi a sértett, akiket 2008-ban, 2013-ban, illetve 1996-ban zaklatott szexuálisan a sztár (a korábbi három visszaélés 2005 és 2008 között történt).

A botrány miatt egyébként Spacey-t kvázi kivetette magából a filmes szakma, de miután A világ összes pénzéből kivágták minden jelenetét, és Christopher Plummerrel forgatták újra őket, a két évvel ezelőtt forgatott, július 17-én érkező Billionaire Boys Clubban hosszas hezitálás után benne maradhatott a színész – erről itt írtunk korábban.


(via BBC, NME)