A pedofíliával vádolt Bryan Singer megállapodott áldozatával

A rendező 150 ezer dollárt fizet annak az akkor 17 éves fiúnak, aki azt állítja: 2003-ban megerőszakolta.

Cesar Sanchez-Guzman még 2017 decemberében adta be a keresetét Singer ellen. A férfi állítása szerint az incidens Seattle partjainál, egy jachton tartott partin történt. Sanchez-Guzman azt mondja, a rendező akarata ellenére közeledett hozzá orálisan és análisan.

Közben 2014-ben a vádló csődbe ment, s habár Singer nincs rajta az adóslistán, tavaly az ügyben eljáró vagyonkezelő, Nancy James vette a kezébe a dolgokat, és most ki is harcolt egy megállapodást a rendezővel – annak ellenére, hogy Singer és ügyvédje álláspontja szerint még arra sincs bizonyíték, hogy a direktor ott volt a szóban forgó hajón.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

„A végrehajtás alatt álló egyén egy olyan váddal él Mr. Singer ellen, amelyiknek semmilyen jogi alapja nincs. Mr. Singer tagadja, hogy ismerné ezt a személyt, aki állítólag még 15 évvel ezelőtt került kapcsolatba vele.

A döntés, hogy az ügyet a csődeljárás vagyonkezelőjével oldjuk meg, tisztán üzleti alapú,

mivel a perköltségek túllépnék a vagyonkezelő által igényelt összeget, amivel azokat a hitelezőket fizetnék ki, akinek az adós tartozott, amikor csődöt jelentett” – olvasható abban a közleményben, amit Bryan Singer ügyvédje, Andrew Brettler hozott nyilvánosságra.

Amennyiben az üzlet megköttetik, a Singer ellen benyújtott keresetet semmissé nyilvánítják. A rendezőt egyébként Sanchez-Guzmanon kívül további három férfi vádolja azzal, hogy egykor (amikor még kiskorúak voltak) megerőszakolta őket. Mindezek az állítások még januárban jelentek meg a The Atlantic nevű kiadványban, amelynek újságírói, Alex French és Maximillian Potter több mint egy éven át dolgoztak az anyagon, és mintegy ötven forrással beszéltek.


(via Consequence of Sound)