A Robotzsaru Peter Gabrielt hallgatott - vicces kulisszatitkok

Tarkin rózsaszín mamuszban, bocsánatért esedező Jason Vorhees - összeszedtünk néhány vicces érdekességet, amelyek fényében egészen más élmény lesz újranézni ezeket a filmet.

Tarkin a Star Wars-univerzum egyik legkőkeményebb karaktere - és nem is azért, mert úgy ugráltatja Darth Vadert, mintha csak a kistestű kutyája lenne. A Csillagok háborújában alig találni olyan jelenetet, amelyben a zord nagymoffot tetőtől talpig láthatnánk, és ennek nagyon is praktikus oka volt. Peter Cushing ugyanis egy bolyhos, rózsaszín mamuszban állt a kamerák elé, mert úgy hírlik, rosszul állították össze a jelmezét, és nagyon szorított a csizmája. Így eshetett meg, hogy  kis mamuszkával a lábán pusztította el az Alderaant.

Jason Vorhees, a Péntek 13. filmek hegyomlás méretű, ráérősen poroszkáló, hokimaszkos gyilkosa több tucatnyi huncutkodni vágyó tinédzsert küldött már a másvilágra. Leginkább a machetéjével, de egyéb kreatív módon is gyilkolt, hiszen a sorozatnak nagyjából az a lényege, hogy minél brutálisabban végezzenek a nevenincs szereplőkkel. Ám a hallgatag mészárost alakító színészek szerencsére nem vették komolyan magukat: Kane Hodder a 80-as években többször is magára öltötte az egyre ramatyabb állapotban lévő maszkot, és egy-egy jelenetet már a kamera leállítása után úgy zárt le, hogy vadul táncikálni kezdett. Derek Mears, egy későbbi Jason pedig a gyilkolós jelenetek után rendre odasompolygott a színészekhez, és bocsánatot kért tőlük, hogy olyan durván lemészárolta őket.

A klasszikus Robotzsaru egyik látványos jelenetében Murphy rajtaüt a gazfickók droglaboratóriumán és halomra lövi a seregnyi gonosztevőt. A címszerepet játszó Peter Weller egy interjúban elmesélte, hogy a jelenet forgatása közben a sisakjába épített fülhallgatón keresztül újra és újra Peter Gabriel Dark Rain című számát hallgatta.

A Karl Urban címszereplésével készült Dredd igazi tökös, megalkuvásmentes akciófilm, méltó feldolgozása a legendás brit képregénysorozatnak. Kőkemény akciók, 18+-os jelenetek - és Justin Bieber zenéje. A történetben ugyanis a slo-mo nevezetű drog olyan hatást vált ki, mintha a fogyasztó százszor lassabban észlelné az idő múlását, miközben az érzékei nagyon durván felerősödnek. Ezt igen látványosan jelenítik meg a filmben, és a jelenetek alatt hallható ambient zene nem más, mint Justin Bieber U Smile című nótája, sokszorosan belassítva.

(Forrás: TopTenz, Unreality)