A Stranger Things sztárjával forog az új Stephen King-horror

Finn Wolfhardnál nem is találhattak volna jobb gyerekszereplőt a bohócos Az remake-jéhez.

Tavaly mindenki imádta a Netflix Stranger Things című sorozatát, leginkább azért, mert pont olyan volt, mintha Spielberg rendezett volna filmet valamelyik Stephen King-regényből, az E.T. stílusában. Ráadásul még maga Stephen King is elismerően nyilatkozott a szériáról, ami szerinte egy Best of Stephen King-válogatás volt.

A hasonlóság természetesen nemcsak Kingnek és a Stranger Thimgs-rajongóknak tűnt fel, hanem az évtizedek óta horrorfilmekben utazó New Line Cinema vezetőinek is. Így a stúdiónál most épp az egyik leghíresebb King-adaptációból, az 1990-es Az-ból készül remake, amiben ezúttal is egy csapat gyerek fékezi meg a gyilkos bohócot, Pennywise-t. Ezúttal ugyan nem Timm Curry lesz a maszk alatt, hanem Bill Skarsgård, de a szereposztás így is elég parádésra sikerült, mivel az egyik gyerekfőszereplő nem más, mint a Stranger Things főhőse, a 14 éves Finn Wolfhard!

Forrás: Netflix

Aki ugyan nem élt még a '80-as években, mivel 2002-ben született, de olyan jól hozza az SZTK-szemüveges, különc gyógyegér szerepét, mintha világ életében kockadobálós fantasy szerepjátékokkal és C64-klasszikusokkal játszott volna! Így fog kinézni az új Azban:

A kör tehát bezárult: a Stephen King-stílusú sikersorozat sztárja főszerepet kapott egy Stephen King-bestseller filmváltozatában! Az új Az idén szeptemberben kerül majd a mozikba (a rendezője pedig az az Andres Muschietti, aki egy könyvespolcnyi díjat bezsebelt a Mama című, 2013-as horrorjával), de addig még az is lehet, hogy a Stranger Things második évadát is leadja a Netflix. (via Geektyrant)