A szuperhősnek és a fekete nőnek ugyanannak a szónak kéne lennie

Nézd meg az előzetesét A számolás jogában és a Holdfényben látott gyönyörű színésznő, Janelle Monáe első főszerepét jelentő Antebellum: A kiválasztottnak!

A filmben Monáe, aki nem mellesleg énekesnőként már szupersztár, egy írónőt alakít, akinek egy nap azzal kell szembesülnie, hogy rémálmai valóra váltak, és egy, a szabadságáért küzdő rabszolganővé változott. Veronicát véletlenszerűen választották ki az időutazásra, hogy helyrehozza az Amerika múltját szennyező csúf dolgokat.

Az Antebellum producerei ugyanazok a filmesek, Raymond Mansfield és Sean McKittrick, akik ott bábáskodtak a Tűnj el! megszületésénél is, így minden bizonnyal most is hasonlóan nyugtalanító rémálomra számíthatunk.

Az Egyesült Államokban április 24-én, a magyar mozikban azonban már egy nappal korábban, április 23-án nyitó filmben Monáén kívül olyan színészek szerepelnek még, mint Jena Malone (Donnie Darko, Az éhezők viadala filmek) vagy Gabourey Sidibe (Precious – a boldogság ára, Hogyan lopjunk felhőkarcolót).

„Ha az emberek úgy állnak fel a film után, hogy jobban értékelik a fekete nőket, hogy jobban tisztelik a fekete nőket, hogy jobban csodálják a fekete nőket, akkor jól csináltam. (…) És abban is bízom, hogy a moziból kilépve

minden néző megérti, miért kéne a fekete nőnek és a szuperhősnek ugyanannak a szónak lennie”

– nyilatkozta a filmről Janelle Monáe.


(via Consequence of Sound)