A Trónok harca-írók Star Wars-filmje kidobná az eddigi összes Star Wars-kelléket

Ezt Emilia Clarke mondta, a Solo főhősnője. Összeszedtük az elmúlt napok legfontosabb Csillagok háborúja-híreit.

Múlt héten végre mozikba került a Solo: Egy Star Wars-történet, így a naponta megjelenő, újabb és újabb Star Wars-hírek most már erről a filmről szólnak, és nem a tavaly bemutatott Az utolsó Jedikről. Össze is gyűjtöttük a legérdekesebbeket!

  • Emilia Clarke, a Solo női főhőse a napokban nemcsak brutálisan őszintén mesélt a Trónok harca brutális utolsó évadáról, de arról a vadonatúj Star Wars-trilógiáról is beszélt, amit a Trónok harca két fő kreátora,  fog leforgatni a közeljövőben. A színésznő már nagyon várja, hogy a két fantasy-szakértő író-rendező-producer munkához lásson, mert szerinte az ő Star Wars-filmjük nagyon jónak ígérkezik, és amellett messzemenőkig hűséges lesz a régi Star Wars-feelinghez, magából a világból viszont semmit se venne át: nem lenne benne se Skywalker-rokon, se Csubakka, se Halálcsillag, se Felkelés, se Millennium Falcon, szóval semmi olyasmi, ami szorosan kapcsolódik az eddigi mozifilmekhez. Arról viszont még nincs hír, hogy Emilia Clarke is szerepelni fog-e ebben az trilógiában, de egyáltalán nem lepődnénk meg, ha felbukkanna benne, ha nem is Qi'Ra-ként, akkor egy másik karakter bőrében. (via Geektyrant)
  • Bár mi itt a Port.hun összességében meg voltunk elégedve a Solo-filmmel, sajnos máshol sok negatív kritikát kapott, ami a jegyeladásokon is meglátszik: a 84,7 millió dolláros nyitóhétvégéjével ez lett a Disney-éra leggyengébben startoló Star Wars-filmje! Összehasonlításképp: a 2015-ös Az utolsó Jedik 247,9 millióval kezdett, a Zsivány Egyes 155 millióval, a tavalyi Utolsó Jedik pedig 220 millióval. Több elemző is arról beszél, hogy a Solo ilyen tempóban nem fogja tudni összehozni a hallgatólagosan elvárt, 1 milliárd dolláros összbevételt. (via Movieweb)
  • A Solo tele van rejtett Indiana Jones-utalásokkal – ráadásul nem más árulta el ezt a kulisszatitkot, mint a film rendezője, Ron Howard! A belső kikacsintások egyébként nem a Frigyláda és a Solo forgatókönyvírójától, Lawrence Kasdantól származik, hanem a Lucasfilm kellékeseitől és Kasdan fiától, Jonathan Kasdantól. Aki szakértő szemmel nézi majd az új főgonosz, Dryden Voss (Paul Bettany) jeleneteit, láthatja majd, hogy kifinomult ízlésű bűncézár mozgó luxusrezidenciáján a sok értékes műtárgy között ott van többek között a bennszülöttek aranybálványa a Frigyláda elejéről, sőt, a Sankara-kövek is a Végzet templomából, valamint a Grál is Az utolsó kereszteslovagból! (via Movieweb)
  • Lando Calrissian eredeti megformálója, a 81 éves Billy Dee Williams is benne lesz a Star Wars IX-ben? logikus lépés lenne, hiszen a Solo egyik legnépszerűbb karaktere pont a fiatal Lando volt, akit a zenészként is elég menő Donald Glover játszott el, '70-es évekbeli, tiritarka ruhákban parádézva. A rajongók szerint azért is esélyes, hogy a Lucasfilm és a Disney behozza a történetbe az idős Landót, mert Han és Luke mostanra halottak, Carrie Fisher halála miatt pedig Leiát is kiírják a 9. részből, viszont kell valaki Csubakka mellé, aki behúzza a régi Star Wars-fanokat is az új filmre. A rajongói konteók szerint a Star Wars IX elején a ferde betűkből fogjuk megtudni, hogy Leia már nem él, előtte viszont régi barátjával, Landóval a Külső Perem egyik szektorában újjászervezte az Ellenállást. Az orlandói MegaCon ráadásul a napokban írta ki a Twitterére: valakik egy ideje szigorú diétára fogták a korábban túlsúllyal és alkoholproblémákkal küzdő Billy Dee Williamst, akinek ráadásul heti háromszor kemény edzésekre is el kell járnia. Csak nem azért, hogy formába jöjjön a 9. rész nyáron kezdődő forgatására? (via Movieweb)
  • Természetesen nem létezhet Star Wars-hírcsokor Mark Hamill nélkül, lássuk, mit mondott a napokban a nagy nyilvánosság előtt Az utolsó Jedik öreg Luke-jában csalódó, majd ezért nyilvánosan bocsánatot kérő, nagy kópé! Februárban mi is megírtuk a Porton, hogy egy rajongó felvetette A galaxis őrzői 1-2-t rendező James Gunn Twitter-oldalán: most, hogy Luke meghalt a Star Wars-sagában, nem akarja-e elhívni Mark Hamillt A galayis őrzői 3-ba? A két hollywoodi nagyágyú ezután a Twitteren kezdett nyílt, vicces levelezésbe: Gunn rájött, hogy Hamill a szomszédjában lakik Malibuban, nyugodtan ugorjon át beszélgetni. Hamill erre azt válaszolta, hogy momentán állástalan színészként rá is ér, majd visz fánkot. Gunn erre visszaírt, hogy akkor már vesz kávét és tejet is a vendégség idejére, mire a vicces kommentek mestere, Hamill azt válaszolta, hogy de kék legyen ám az a tej, mert ő azt szereti (Luke ivott ugye kék tejet a filmekben)! Szó szót követett a fenti szórakoztató stílusban, végül múlt hétvégén meg is ejtette a két sztár a szomszédolást, és május 28-án be is számoltak a nagy eseményről a közösségi oldalukon. James Gunn átugrott egy kis kerti sütögetésre Hamillékhoz (saját bevallása szerint felzabálta a Hamill család éléskamráját), beszélgettek az időjárásról, a kertészkedésről, receptekről, a kutyákról, limerickekről és arról is, milyen hithű katolikusként felnőni. Egy valami nem derült csak ki: hogy akkor most Mark Hamill benne lesz-e A galaxis őrzői 3-ban?!? (via Movieweb)