A Zsivány Egyes hősnője Amidala királynő szomszédja volt?

Egy új Star Wars-konteó szerint ugyanott laktak a Coruscanton. Vagy csak olcsóbb volt újrahasznosítani a régi díszletet.

Vicces kapcsolatot talált egy Star Wars-rajongó a december óta vetített Zsivány Egyes és a 2005-ös A Sith-ek bosszúja között: Jack Manuel szerint az új film főhősnője, Jyn Erso ugyanabban a házban lakott kislányként a családjával a Coruscant bolygón, mint amelyikben az egykori Amidala királynő, Padmé szenátor.

Forrás: Lucasfilm

A Zsivány Egyesben ugyanis van egy visszaemlékezős rész, amiben a Halálcsillag építését felügyelő Krennic igazgató (Ben Mendelsohn) és a szuperfegyver egyik mérnöke, Galen Erso (Mads Mikkelsen) valamint annak felesége még jóban vannak. Sőt, a rendszert kegyeltjeiként együtt mulatoznak a Galaktikus Birodalom központi bolygóvárosában, a Coruscanton egy apartmanban, mintha csak a náci tisztek vacsorázgatnának kedélyesen valami elegáns helyen, 1938-ban. Itt lesz valamiért nagyon bánatos a még kislány Jyn, mire az apja felkapja, és elkezd vele játékosan körözni, mintha nem is gyerek, hanem űrhajómakett lenne.

Ez a jelenet a rajongók szerint egy évvel A klónok támadása eseményei után játszódik - legalábbis ez derül ki a Zsivány Egyes előzményregényéből, a Catalystből. Ekkorra már Amidala királynő (Natalie Portman) is Padmé néven él a Coruscanton, mint a Naboo bolygó szenátora. Valószínűleg ugyanabban a szolgálati lakásban lakott még három évvel később, a Sith-ek bosszúja idején is. És ha kinézett az ablakon, ugyanazokat a tornyokat látta, amit Ersóék, vagyis valószínűleg a két elegáns apartman ugyanabban az épületben volt.

Forrás: Lucasfilm / Twitter

A rajongók szerint Galen Erso felesége akár be is csöngethetett Padméhoz ezzel a szöveggel:

Ne haragudjon, szenátor asszony, a birodalmi szuperfegyverek tervezgetése miatt megint nem tudtam bevásárolni... Nem adna kölcsön egy kis sót meg három mynocktojást, hogy összesüthessek egy szerény vacsorát szegény férjemnek meg a gyereknek?

Zavarosnak tűnik ez a párhuzam? Tényleg az, komoly vitákat generált a hazai rajongói fórumokban is! Amit biztosan tudunk a Star Wars Wikipédiája, a Wookiepedia alapján, az a következő:

  • A Zsivány Egyes Catalyst című előzményregényének eseménysora a Yavini csata, azaz a Star Wars-mozifilm előtti 22. évben kezdődik és egészen Yavin előtt 17-ig tart.
  • A klónok támadása 22 évvel, a Sith-ek bosszúja 19 évvel játszódik a Yavini csata előtt.
  • Tényleg akadtak tehát olyan évek, amikor Ersóék és Padmé is a Coruscanton laktak. Igaz, pár rajongó szerint Galen Erso és családja csak Palpatine köpönyeges császárként való tevékenykedése után került Köztársaság központjába, így az ekkorra már halott Padméval nem is találkozhattak.
  • A Halálcsillagot viszont már jóval a Zsivány Egyes eseményei előtt kitalálták a Geonosis sivatagbolygón élő rovarlények, hiszen a tervrajzokat maga Dooku gróf vitte el Palpatine-nak A klónok támadásában bemutatott geonosis csatában, Yavin előtt 22-ben. Simán lehet tehát, hogy az Ersóhoz hasonló, okos mérnökök már Palpatine császársága előtt, a főkancellári időszakában elkezdték kifejleszteni a Halálcsillag szuperlézerét - amihez az ambiciózus főkancellár titokban a fővárosba hívatta az olyan szakértőket, mint Krennic és Galen Erso.

Persze azt Jack Manuel maga is leírja, hogy ennél sokkal egyszerűbb a válasz arra, miért ugyanaz a látkép a két filmben. A Lucasfilm műhelyében valaki úgy döntött, hogy olcsóbb és egyszerűbb lesz A Sith-ek bosszújából megmaradt, fizikailag is létező coruscanti háttérképet (szakzsargonban: matte paintinget) berakni a Zsivány Egyesbe, mintsem hogy új coruscanti háttérképpel kelljen vesződni. (via Geektyrant)