AI Putyinnal támad egy lengyel filmes - ELŐZETES!

Az életrajzi film előzetesében az orosz elnököt láthatjuk pelenkában is.

Szeptember 26-án mutatja be a lengyel AIO stúdió a Vlagyimir Putyin orosz elnökről szóló új életrajzi filmjét, amelyben mesterséges intelligenciával generálták meg a főszereplőt.

A Besaleel művésznéven alkotó lengyel Patryk Vega először 2022 májusában jelentette be, hogy első angol nyelvű filmje az orosz elnökről fog szólni. A nyilatkozatban a rendező elmondta, hogy saját mesterséges intelligencia-technológiát hozott létre Putyin filmváltozatának megalkotásához.

"Putyint meghívni a stúdióba 20 ezer felvétel elkészítésére nem volt lehetőség, és az interneten elérhető archív anyagok nem tették lehetővé egy filmes felhasználásra alkalmas, nagy felbontású deepfake modell kiképzését. Ennek eredményeképpen közel két évnyi fejlesztés után létrehoztuk úttörő mesterséges intelligencia által vezérelt technológiánkat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy valódi emberi modellre való támaszkodás nélkül alkossuk meg a filmes karaktert."

Az előzetes látványos filmet ígér robbantásokkal, háborús akciójelenetekkel és a Putyin-Jelcin szembenállás kibontásával – vagyis minden bizonnyal több évtizedet ölel át a történet.

Az eredetileg The Vor in Law (a szervezett bűnözés elit alakjaira használt kifejezés) címet viselő filmbe beillesztettek olyan képsorokat, amelyek ukrán filmesek rögzítettek az orosz invázió idején.

Besaleel szerint a "Putyin nem csak egy film. Ez egy törekvés arra, hogy megértsük a kortárs politika egyik legellentmondásosabb alakjának indítékait és tetteit. A produkcióm küldetése, hogy a nézők kezébe adjon egy "használati útmutatót" Putyinról, azzal a céllal, hogy enyhítse a félelmet és a bizonytalanságot, amely a mai világot uralja."

A filmet a stúdió közleménye szerint 35 országban mutatják be.

Via: The Guardian