Alec Baldwin biztos nem fog 5 évig börtönben ülni

A tárgyalás még el sem kezdődött, de a lehetséges büntetési tételt csökkentették.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt február 1-én emeltek vádat Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester ellen Halyna Hutchins operatőr lelövése miatt a Rust című film forgatása alatt.

Akkor még úgy tűnt, hogy akár 5 év börtönbüntetésre és 5000 dolláros pénzbírságra számíthatnak, ha elítéli őket az esküdtszék, most azonban az ellenük felhozott vádakat csökkentették.

A gondatlanságból elkövetett emberölés vádja továbbra is fennmarad, de a második vádpontban szereplő lőfegyverrel való súlyosbítást ejtették (Baldwin ügyvédei arra hivatkoztak, hogy ez egy Halyna Hutchins lelövése után meghozott új-mexikói törvényen alapult), így a lehetséges ötéves börtönbüntetés mindkettő esetében lekerült az asztalról. A gondatlanságból elkövetett emberölés miatt legfeljebb 18 hónap börtön szabható ki.

Forrás: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic

 

"Annak érdekében, hogy elkerüljük a további jogi vitákat Baldwin úrral és az ügyvédeivel, a kerületi ügyész és a különleges ügyész eltávolította a lőfegyverrel kapcsolatos kiegészítést a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjából" - mondta Heather Brewer, az új-mexikói  ügyészség szóvivője.

Az ügyészség prioritása az igazságszolgáltatás biztosítása, nem pedig a nagyvárosi ügyvédek számlázott óráinak biztosítása."

Az ügyről legutóbb a vádemelés kapcsán írtunk, amikor is kiderült, hogy Gutierrez-Reed fegyvermester nem ragaszkodott ahhoz, hogy Baldwin részt vegyen a tréningen, nem ellenőrizte az egyes töltényeket, amikor azok a lőfegyverekbe töltődtek, és nem tartotta be a biztonsági előírásokat a lőszerek tárolásakor. A sztár ráadásul nem figyelt oda, és a mobiltelefonján beszélt a családjával a tréning alatt.

via: THR