Alec Baldwin rendőri jelenlétet akar a forgatásokon

A színész, aki nemrég új westernje forgatásán véletlenül lelőtte a film operatőrét, azt szeretné, ha a jövőben hatósági személy felügyelné a biztonságos fegyverhasználatot.

Alec Baldwin rendőri jelenlétet sürget a filmforgatásokon, miután (ahogy azt mi is megírtuk nemrég itt a PORT.hu hasábjain) Rust című westernje Santa Fé-i forgatásán egy szerencsétlenül elsült kellékfegyverrel véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, valamint súlyosan megsebesítette a film rendezőjétJoel Souzát.

Forrás: Jim Spellman / Getty Images


Alec Baldwin, akit mélyen megrázott az eset, most a közösségi médiában a forgatásokon való biztonságosabb fegyverhasználat mellett érvel, valamint azt is kiírta egy (azóta privátra állított) Twitter-posztban, hogy szerinte hatósági személyeknek is jelen kellene lenniük, amikor egy film felvételekor fegyver dördül. A 63 éves sztár Instagram-oldalán továbbra is kint van a véleménye, miszerint:

Minden olyan filmes/tévés forgatáson, ahol lőfegyvert használnak, akár replikát, akár mást, egy rendőrnek is jelen kellene lennie, akit a produkció szerződtet kifejezetten arra, hogy felügyelje a fegyverek biztonságos használatát.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alec Baldwin (@alecbaldwininsta) által megosztott bejegyzés


A tragédiához vezető lövés ügyében már nyomoz a Santa Fé-i seriffiroda, a film forgatását pedig a nyomozás lezárásáig felfüggesztették a producerek. Bár a hivatalos vizsgálat még zajlik, számos információ derült már ki a tragédia kapcsán, többek közt az, hogy a kellékfegyvert Dave Halls rendezőasszisztens adta Baldwin kezébe, és biztosította róla, hogy biztonságos a használata. Halls állítólag már az Into the Dark című 2018-as sorozat forgatásán sem tartotta be a fegyverekkel és robbanóanyagokkal kapcsolatos biztonsági előírásokat.

A tragédiát megelőző napokban egyébként több stábtag is arra panaszkodott, hogy egyes kollégáik fittyet hánynak egyebek mellett pont a fegyverekkel kapcsolatos biztonsági előírásokra, ami miatt néhányan ott is hagyták a forgatást (őket állítólag olyan dolgozókkal helyettesítették, akik nem szakszervezeti tagok, azaz nem garantált a hozzáértésük).

Pár napja viszont már olyan hírek is felröppentek, hogy baleset helyett szabotázs vezethetett az operatőr halálához, és talán bosszúból csempészhetett éles lőszert a vaktöltények közé egy korábbi, elbocsátott stábtag.


(via Variety)