Baleset helyett szabotázs is vezethetett a Baldwin-film operatőrének halálához

Az ügyvédek állítása szerint bosszúból csempészhette az éles lőszert a vaktöltények közé egy korábbi stábtag.

Tovább bonyolódik az Alec Baldwin-ügy. Ahogy a Port is megírta, október 21-én halálos lövöldözés történt a Rust című független western forgatásán, ahol a film főszerepét alakító színész egy jelenet próbája során közvetlen közelről meglőtte Halyna Hutchins 42 éves operatőrt, aki életét vesztette.

A helyileg illetékes Santa Fé-i seriffiroda által indított nyomozás még tart, de közben az ügy szereplői is hallatják a hangjukat. November elején maga Baldwin is megszólalt, és elmondta, hogy se neki, se a film 24 éves fegyvermesterének, Hannah Gutierrez-Reed nincs fogalma róla, hogyan kerülhetett éles lőszer a fegyverbe.

Gutierrez-Reed ügyvédei tegnap új elmélettel álltak elő a Today című reggeli műsorban, azt sugallva, hogy valamelyik sértett stábtag csempészhette bele az éles lőszert a kellékfegyverbe. Jason Bowles határozottan állítja, hogy ügyfele nagyon komolyan vette a munkáját, szigorúan követte a biztonsági előírásokat, fegyveroktatást is tartott a színészeknek, Baldwint is beleértve, sőt küzdött azért, hogy még több időt fordítsanak az oktatásra. Bowles szerint

fel sem merült Hannah-ban, hogy éles lőszer lehet a vaktöltényes dobozban. A központi kérdés, hogy ki tehette azt oda, és miért.”

Az ügyvéd állítása szerint Gutierrez-Reed elzárva tartotta a fegyvereket azon a végzetes napon is, és megvizsgálta egyesével a lőszereket, amikor betöltötte, és ezt megismételte, amikor átadta a fegyvert Dave Halls rendezőasszisztensnek. (Hallstól kapta meg végül Baldwin a pisztolyt.)

Bowles szerint ugyanakkor délelőtt 11 és délután 1 közt senki nem ügyelt a fegyverekre, mert ügyfele ekkor ebédszüneten volt, illetve akadt más feladata is a forgatáson, a kellékes asszisztenseként is dolgozott. Korábban több stábtag is felmondott a rossz munkakörülmények miatt, az ügyvéd sugallata szerint közülük csempészhette be valaki az éles lőszert bosszúból.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alec Baldwin (@alecbaldwininsta) által megosztott bejegyzés

Közben közvetve Baldwin is kommentálta azok a híreket, miszerint a Rust forgatási körülményei nem voltak biztonságosak. A film ruhatervezője, Terese Magpale Davis egy hosszú Facebook-posztban igyekezett cáfolni ezeket a híreszteléseket, Baldwin pedig megosztott a bejegyzést a saját Instagramján. A színész egyben a producere is a filmnek, így akár börtönbüntetést is kaphat, ha bebizonyosodik a felelőssége.

Via: Variety / Deadline