Amerikában csak augusztus 12-én, idehaza egy nappal később kerül mozikba a Tenet

Ismét elhalasztotta a Warner a koronavírus miatt az év legjobban várt filmpremierjét.

Nemrég írtuk meg itt a Port.hun, hogy a Warner Bros. a világméretű koronavírus-járvány miatt átrakta a Tenet premierjét július 17-ről július 31-re. Erre a stúdió most bejelentette, hogy az amerikai bemutató még később, augusztus 12-én, szerdán lesz – és mint azt az InterComtól megtudtuk, Magyarországon augusztus 13-tól láthatjuk.

Kép forrása: InterCom

 

Ez valószínűleg újabb érvágást jelent majd a moziknak, mert az újranyitás óta üzemelő filmszínházak egyelőre még csak takaréklángon üzemelnek, és vagy régi klasszikusokat vetítenek, vagy olyan művészfilmeket illetve tinglitangli alkotásokat, amelyekkel biztosan nem lehet úgy zsúfolásig megtömni a nézőtereket, mint egy nyári blockbusterrel. A moziüzemeltetők ugyanis eddig azt várták, hogy majd Christopher Nolan legújabb sci-fije fogja visszacsábítani a korábban zárva tartó termekbe a nézőket, míg a Warner részben jogosan tart attól, hogy akármennyire agyeldobós is az új Nolan-film, könnyen lehet bukás belőle, ha az emberek a járvány miatt még nem mernek moziba menni (korábbi hírek szerint csak az amerikai mozik 80 százalékának újbóli kinyitása után szeretnék vetíteni a Tenetet).

Az viszont tény, hogy az eddigi információk szerint a Tenet tényleg az a film lesz, ami miatt újra érdemes lesz moziba menni! Nolan ugyanis szokás szerint egy izgalmas és látványos blockbustert rendezett, amelyben a brit titkosszolgálatnak kell megmentenie a világot a harmadik világháborútól, egy furcsa időmachináló képességgel. Ez, mint kiderült, nem időutazás, hanem időinverzió, amitől eltűnik a golyónyom a szétlőtt ablaküvegből, a töltény pedig visszaugrik a tárba!

A főszereplő mesterkémet Denzel Washington fia, John David Washington alakítja. De fontos szereplő lesz a történetben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Elizabeth Debicki és persze Michael Caine is, aki sosem hiányozhat egyetlen Nolan-filmből sem. (Uproxx & Hollywood Reporter)