Amy Adams kutyává változik az új horrorvígjátékában

Ez azonban nem tetszik azoknak a rajongóknak, akiknek bejött a film alapjául szolgáló Nightbitch című regény.

Eredetileg a Hulu streaming platformra szánták, de végül a Disney égisze alá (korábban pedig a Foxhoz) tartozó Searchlight Pictures decemberben a mozikban is bemutatja Amy Adams új filmjét, a Nightbich című horrorvígjátékot. A napokban megérkezett hozzá az első előzetes is:

A film Rachel Yoder azonos című bestseller regényén alapul, amelyben egy ambiciózus anya (őt alakítja Amy Adams) félreteszi művészi karrierjét, hogy otthon maradhasson újszülött fiával. Csakhogy furcsa dolgokat kezd tapasztalni:

a tükörben a szemfogai hirtelen élesebbnek tűnnek, mint korábban, szőr kezd nőni a tarkóján, jobban esik neki négykézláb futni, mint két lábon,

amiből arra következtet, hogy kutyává fog változni. A kétségbe esett anya nem számíthat a folyton úton lévő férjére, egyedül csak a gyógynövényes multi-level-marketingben utazó anyukák csoportja,  és egy titokzatos akadémikus tud segíteni neki, aki a „misztikus néprajzra” specializálódott.

Csakhogy a nézők, akik ismerik az eredeti Nightbitch regényt, nem ilyen filmváltozatra számítottak. Egyikük így fakadt ki:

Kereskedelmi szempontból viccesebbnek tűnik. De kérlek, Istenem, mondd, hogy a trailer csak egy félrevezetés, ahol könnyedebbnek van beállítva [a film annál, mint amilyen valójában]!

Egy másik néző panaszkodott:

Ez az előzetes úgy néz ki, mintha teljesen elszúrták volna a regény hangvételét. Vaú!

Akadt azért, aki diplomatikusabban fogalmazott:

A Nightbitch pontosan megmutatja, miért kerülöm a filmes trailereket: mert az emberek máris azt mondják, hogy »ez egyáltalán nem az, amire számítottam, azt hittem, hogy jobb és sötétebb lesz«. Én viszont azt gondolom, lehet, hogy valóban jobb és sötétebb lesz ennél, mert ez csak egy trailer, ami rosszul adja vissza a film hangulatát.

A Nightbitch premierje szeptember 7-én lesz a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a magyar bemutató ideje egyelőre nem ismert.

(via Hollywood Reporter)