Átaludtad az Oscar-gálát? Elmeséljük 13 animgifben!

Az Oscar-díjas Brad Pitt csókot dobott, Tom Hanks kalapban bohóckodott. Összeállt a női szuperhőscsapat, Scorsese meg majdnem bealudt Eminem fellépése alatt.

Február 9-én este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) adta át 92. alkalommal az Amerikai Filmakadémia az Oscar-díjakat. A gálát ezúttal a Los Angeles-i Hollywood & Highland szórakoztatóipari központban tartották, az ABC csatorna pedig élőben közvetítette. A nyertesek névsorát ebben a cikkben ismertettük, most pedig animgifek segítségével elevenítjük fel a legemlékezetesebb jeleneteket. Például azt, hogy Tom Hanks milyen mókásan festett kalapban:

Vagy azt, hogy Charlize Theron mennyire elérzékenyült:

Vagy hogy Taika Waititi mennyire örült a Jojo nyuszi adaptált forgatókönyvéért kapott Oscarnak:

Az ide gála nagy nyertese a dél-koreai Élősködők lett. Elvitte a legjobb külföldi film, a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb eredeti forgatókönyv díját is. Az utóbbit pont Diane Keaton és Keanu Reeves jelentették be kitörő örömmel:

A rendező, Bong Joon-ho alig akarta elhinni ezt a tarolást:

Azt, hogy Joaquin Phoenix lesz a legjobb férfi főszereplő a Jokerben nyújtott alakításáért, mindenki előre borítékolta. Azt viszont aligha sejtette bárki is, hogy a legjobb mellékszereplő Oscarja Brad Pitthez kerül, holott a Volt egyszer egy... Hollywoodban igazából nem sok mindent csinált azon kívül, hogy félmeztelenül megjavította a tetőt.

Inkább afféle életműdíj volt ez, kárpótlás amiatt, hogy a 12 majom és a Benjamin Button után nem kapott aranyszobrot, és a 12 év rabszolgasággal is „csak” egy produceri Oscar-jött neki össze.

Elton john sem igen hitte, hogy 15 évvel Az oroszlánkirályért kapott Oscarja után kap még egyet az I’m Gonna Love Me Again című betétdalért, ami a róla szóló Rocketmanben csendült fel.

Quentin Tarantino ezúttal Oscar-nélkül maradt. De Brad Pitt aranyszobra mellett annak is örülhetett, hogy a Volt egyszer egy... Hollywood a legjobb látványterv díját is elhozta, illetve Bong Joon-ho megemlítette Scorsese mellett őt is, mint aki a legnagyobb hatással volt a rendezésére.

És ha már Scorsese: legújabb maffiafilmje, Az ír az idei gála egyik nagy vesztese lett: 10 díjra jelölték, de végül egyet sem húzott be. A 77 éves mester izgulnivaló híján el is aludt majdnem Eminem meglepetésfellépése alatt:

Miközben más sztárok, például a Deadpool főszereplője, Zazie Beetz így nyomta:

De szemlátomást Gal Gadot is iszonyúan élvezte a hiphop muzsikát:

A Wonder Womant alakító színésznőnek egyébként volt még egy emlékezetes momentuma a gálán: amikor egy hollywoodi all star szuperhőscsapatként állt színpadra Marvel Kapitánnyal, azaz Brie Larsonnal és Ellen Ripley-vel, azaz Sigourney Weaverrel, hogy felkonferálják az Oscar-gálák történetének első női karmesterét, aki élőben vezényelhette a teljes zenekari árkot:

(via Giphy.com & State.com)