Avatar 2.: így játszott el Sigourney Weaver egy 14 éves lányt

A The Hollywood Reporter 4 perces kisfilmjében bepillanthatunk a kulisszák mögé, és osztott képmezőben láthatjuk a performance capture-höz beöltözött színészeket játszani és a kék végeredményt.

A rövidfilmben James Cameron rendező elmondja, hogy ezúttal kizárólag a színészeké volt minden figyelme. Nem foglalkozott a háttérben a statisztákkal vagy a kameramozgásokkal – egyedül a sztárjaira koncentrált, akik a korábbinál sokkal hűségesebben tudtak játszani, az egészen fejlett performance capture technológiának köszönhetően.

A performance capture a motion capture-höz képest annyival fejlettebb, hogy nemcsak a színészek mozgását tudja átvinni az általuk megformált figurára, hanem az arckifejezésüket és a hangjukat, magyarán a komplett alakításukat is. Nagyon érdekes mindezt működés közben látni, főleg, hogy a 14 éves na’vi kislányt játszó Sigourney Weavert is láthatjuk a kulisszák mögött.


A végeredménytől egyébként maguk a színészek is le voltak nyűgözve: Zoe Saldana legalábbis arról számolt be, hogy amikor először meglátta új formájában az általa életre keltett Naytirit, csak arra tudott gondolni, milyen csodaszép. Eközben az új szereplőként a Titanic után ismét Cameronnal dolgozó, Ronalként egy lenyűgöző rekordot is megdöntő Kate Winsletet az varázsolta el, hogy már nem is kék vagy zöld háttér előtt kellett játszania, hanem egy légüres térben.


Ami pedig a nézőket illeti, a jelek szerint ők is odáig vannak az Avatar – A víz útjáért, hiszen a film hétfőn igen impresszív 16,2 millió dolláros bevételt ért el az észak-amerikai mozikban. A mű világszerte elért összbevétele így keddre – nagyjából 36 millióval – átlépte az 500 millió dolláros álomhatárt. Korábban azonban a direktor azt nyilatkozta, hogy a körülbelül 350–400 milliós költségvetésből megvalósult alkotásnak 2 milliárdot kellene összeszednie, hogy nyereségesnek lehessen tekinteni.

A filmet gyártó Disney azonban máris örülhet, hiszen A víz útja teljesítményének köszönhetően

idei összes jegybevétele meghaladja a 4 milliárd dollárt,

amivel a cég lett a legjobban teljesítő hollywoodi stúdió ebben az évben.


(via The Hollywood Reporter)