Az agymosás hihetőbb, mint egy kislány molesztálása?

Woody Allen nevelt lánya hosszú interjút adott a CBS-nek, amiben döbbenetét fejezte ki, hogy sokan egyszerűen nem hiszik el, hogy a férfi rendszeresen molesztálta.

Tegnap adták le a CBS This Morning című műsorban a Dylan Farrow-val készült nagyinterjút, amelyben a gyerekkori molesztálásáról mesélt. Azzal vádolja ugyanis mostohaapját, Woody Allent, hogy rendszeresen zaklatta őt, egészen kicsi korától kezdve.

Elmondása szerint mindössze hétéves volt, mikor 1992 augusztusában Allen molesztálta őt, de nem egyedüli eset volt. Allen rendszeresen az ágyába hívta, hogy feküdjön mellé, miközben csak egy alsónadrág volt a férfin. Farrow nem most vádolta először az apját, de korábban az egészet szőnyeg alá söpörték, de reméli, hogy a jelenlegi közhangulat miatt végre meghallgatják őt. Az interjúval egyúttal azt is szeretné elérni, hogy a színészek vigyázzanak a rendezővel.

Nagyon fontos számomra, hogy végre elkezdődött a nyilvános párbeszéd - utalt Farrow a Time's Up és a #metoo kampányra. - Mert korábban már elmondtam mindezt - húsz éve beszélek erről, és rendszeresen elhallgattattak, mert vagy nem  foglalkoztak vele, vagy nem hittek nekem. Ha nem ismerik el egyetlen áldozat állításait, akkor hogyan fognak kiállni az összes mellett?

Allen 1992 óta rendíthetetlenül tagad, és szerinte az egész csak egy gonosz színjáték, hogy befeketítsék: azt állítja Dylan bátyjával, Moses-szel együtt, hogy Mia Farrow sulykolta a lányba, hogy az apja veszélyes - szerintük a nő bosszúja volt amiatt, hogy Allennek viszonya volt kettejük nevelt lányával, Soon-Yi Previnnel.

Woody Allen még az interjú sugárzása előtt nyilatkozatot adott ki, amit tegnapi cikkünkben idéztünk. Farrow sírva fakadt, mikor a műsorvezető lejátszotta neki a felvételt.

Már régóta hazudik, ahogy most is. És elég nehéz látni őt, és hallani a hangját. Egyszerűen nem értem, hogy ez az agymosásos sztori sokak számára hihetőbb, mint az, hogy molesztált az apám.

Közben Colin Firth is felszólalt a rendező ellen, akinek a 2014-es Káprázatos holdvilág című filmjében játszott, és közölte, hogy soha többé nem hajlandó vele dolgozni. Allen legújabb filmjének, a bemutatás előtt álló (persze, ha ezek után egyáltalán bemutatják) Rainy Day in New York szereplői is sorra a szexuális zaklatás ellen küzdő szervezeteknek ajánlják fel a forgatásért kapott teljes fizetésüket.

(Forrás: Variety)