Woody Allen közleményben válaszolt nevelt lánya zaklatási vádjaira

Tagad, tagad, tagad.

2014 óta most először adott interjút Dylan Farrow, és beszélt a nevelőapja, Woody Allen által elkövetett molesztálásról. Az interjút a CBS This Morning című műsor újságírója készítette a nővel, és Woody Allen már válaszolt is a csatornának.

Az interjúban - amit csütörtökön tűz műsorra a csatorna, de már egy pár részletet nyilvánosságra hoztak - Dylan Farrow elmondta, hogy 1992-ben hétéves volt, amikor nevelőapja felhívta a padlásra, ahol fogdosni kezdte, miközben a kislány egy vonattal játszott. A történtekről beszámolt anyjának, Mia Farrow-nak, aki rögtön orvoshoz vitte a kislányt. Ott viszont először arról beszélt, hogy nevelőapja a vállát fogta meg, majd amikor anyja rákérdezett, hogy miért nem mondta el az orvosnak, amit neki, a kislány azt válaszolta, hogy nagyon szégyellte magát. Másodjára is elmentek az orvoshoz, ekkor már a kislány arról számolt be, hogy nevelőapja molesztálta őt.


Woody Allen akkor (1992-ben) azzal védekezett, hogy Dylan Farrow anyja nyomására változtatta meg elbeszélését, és anyja miatt mondta azt, hogy Woody Allen molesztálta őt, mivel épp akkor válófélben volt Allen és Farrow. Erről a mostani interjúban Dylan Farrow azt mondta, hogy ez teljes őrültség. Dylan Farrow egyébként 2014-ben írt egy nyílt levelet a New York Times-ban, amiben leírta, mit tett vele Woody Allen, hogyan molesztálta őt.

Woody Allen mindig is tagadta a vádakat, de soha nem indult ellene rendőrségi nyomozás. Dylan Farrow viszont több mint két évtizede kiáll saját igazáért. Woody Allen pedig nem sokat várt a válasszal, íme a közlemény, amit a CBS This Morningnak eljuttatott az üggyel kapcsolatban:

„Amikor ez az állítás elhangzott 25 évvel ezelőtt, teljeskörűen kivizsgálta az ügyet mind a Yale-New Haven Kórház gyermekek szexuális abúzusával foglalkozó részlege, mind New York Állam gyermekjóléti szolgálata. Mindkettő több hónapon keresztül vizsgálódott, és egymástól függetlenül arra a következtetésre jutottak, hogy nem történt molesztálás. Ehelyett azt valószínűsítették, hogy egy sebezhető gyereket betanítottak, hogy egy vitás válás miatt dühös anyjának történetét mondja el.
Dylan bátyja, Moses azt mondta, hogy szemtanúja volt, amint anyja pontosan ezt tette – könyörtelenül edzette Dylant, sulykolta belé, hogy az apja egy veszélyes szexuális ragadozó. Úgy tűnik, működött – és biztos vagyok benne, hogy Dylan valóban elhiszi, amit mond.

De annak ellenére, hogy a Farrow család most cinikusan felhasználja a Time's Up mozgalom nyújtotta lehetőséget, hogy megismételje kétségbe vonható állításait, nem lesz hitelesebb most sem, mint régen volt. Soha nem molesztáltam a lányomat – ahogy az összes vizsgálat kimondta negyed évszázaddal ezelőtt."

via cbsnews.com