Az Oscar-közelbe került magyar kisfilmet a mozikban is bemutatják

Tóth Barnabás Susotázs című bájos rövidfilmje az Eksztázis című Gaspar Noé-alkotás előtt, kísérőfilmként lesz látható.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Susotázs akkor került Oscar-közelbe, amikor tavaly év végén felkerült a legjobb élőszereplős rövidfilmes kategória jelölésre esélyes nevezettjeit tartalmazó tízes shortlistre (azaz az Oscar középdöntősei közé).

A neves rövidfilmes, Tóth Barnabás (Rózsaszín sajt, Vonaton, Újratervezés) által rendezett kisfilm sztorija szerint két magyar szinkrontolmács napja úgy indul a prágai nemzetközi hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Mikor azonban megtudják, hogy mindössze egyetlen ember hallgatja őket, és az egy csinos nő, az események több, nem várt fordulatot vesznek…

 

A Susotázs Magyarországon először a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon volt látható. A kisjátékfilm ezt követően bejárta a világ filmfesztiváljait: díjazták többek között az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, a Manhattan-i Rövidfilmfesztiválon, a Rhode Island Nemzetközi Filmfesztiválon és az Innsbrucki Természetfilm Fesztiválon, de szerepelt Palm Springsben, Moszkvában és a miskolci CineFesten is.

Az alkotás most a mozikban is látható lesz: az Eksztázis című Gaspar Noé-mű kísérőfilmjeként április 11-től kerül moziforgalmazásba. Az örömteli alkalomból pedig április 9-én, kedden 18 órakor a budapesti Art+ Cinemában lesz egy stábvetítés, amely nyilvános a sajtó és a közönség számára is, így ingyen lehet megtekinteni a kisjátékfilmet, és találkozni az alkotókkal.


(via Vertigo Média)