Az új Az kockáról kockára ugyanaz, mint a régi tévés verzió

Ettől persze még nagyon várjuk, hogy Stephen King gyilkos bohóca újra lecsapjon!

Nemcsak nekem, de egy Matt Skuta nevű Youtube-felhasználónak is feltűnt, hogy az idén szeptemberben mozikba kerülő Az előzetese minden képkockájában a régi, 1990-es tévés minisorozatot idézi. És valóban: a papírcsónakot kergető kisfiú találkozása a rémséges bohóccal, vagy a fürdőszoba csapjából előrobbanó vérpermet egy az egyben olyan, mint 27 éve. De itt a többi hasonlóság is:

Persze vannak különbségek is: a srácok közül például itt már mindenki bringával jár (a régi változatban csak egy páran bicikliztek), hiszen az Stranger Thingsben is menő volt, illetve nem régi fényképalbumot nézegetnek a Derry alatt lakozó Gonosz évtizedeken átívelő pusztításáról, hanem egy diafilm-gyűjteményt.

Forrás: New Line Cinema

 

Az előzetesből emellett az is kiderül, hogy az új verzió a minisorozattal ellentétben csak a gyerekszereplőkre koncentrál, és az valószínűleg kimarad a filmből, hogy a felnőtt énjüknek később újból szembe kellett nézni a kisvárost rettegésben tartó, földön túli iszonyattal. Talán jobb is így, mert a Tim Curry-féle változatban a gyerekszínészek jelenetei jól működtek, de a felnőtteké már elég bénácskák voltak. (via Geektyrant)