Bármilyen színe lehet a következő Bondnak

De a hímsoviniszták megnyugodhatnak: biztosan nem lesz nő a 007-esből. A szuperkémes franchise producerei most további részleteket is elárultak.

Amióta kiderült, hogy Daniel Craig az áprilisban érkező Nincs idő meghalni után nem játssza el többször James Bond karakterét, megindultak a találgatások, vajon ki lesz a következő 007-es. Először egy fekete Bond lehetősége és Idris Elba neve vetődött fel, ám ez kacsának bizonyult, majd az kezdett el netszerte cirkulálni, miután felmerült, hogy már a Nincs idő meghalniban egy nő vette át Bond helyét, hogy nő lesz a következő szuperkém.

A film előzeteséből azonban egyértelmű, hogy Lashana Lynch Nomija csak a 007-es fedőnevet vette át, miután James Bond a sztori elején vissza akart vonulni – attól még a teljes franchise-t nem alakítják át a kedvéért. Mindezt most hivatalosan, egy, a Varietynek adott interjúban is megerősítette a Bond filmek két producere, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson.

„Lehet bármilyen színe, de férfi marad”

– szögezte le Broccoli. „Én abban hiszek, hogy a nőknek új karaktereket kell létrehoznunk, méghozzá erős női karaktereket. Abban viszont nem vagyok érdekelt, hogy vegyünk egy férfi figurát, és játszassuk el egy nővel. Szerintem a nők ennél sokkal izgalmasabbak” – tette hozzá a producer.

Egyes rajongók ezt bizonyára csalódottan olvassák, hiszen miután megindultak a pletykák egy potenciális női Bondról, elkezdődött az ötletelés, olyan nevek bedobásával, mint Priyanka Chopra vagy az eddig Moneypennyt alakító Naomie Harris. Több színésznő, köztük Gillian Anderson, Angelina Jolie, Emilia Clarke, Elizabeth Banks és Emily Blunt pedig saját maga is kifejezte, hogy szívesen lépne Daniel Craig nyomdokaiba. A producerek azonban egyelőre még egyáltalán nem foglalkoznak a jövővel: próbálják feldolgozni Craig elvesztését.

„Totális tagadásban vagyok. Tudom, hogy Daniel részéről vége, de még mindig nem tudom elhinni. Túl nagy trauma ez a számomra”

– mondta Broccoli.


(via The Wrap)