Bedrogozva nézik egyes mozilátogatók a borzalmas Macskák filmmusicalt

A Washington Postnak több százan nyilatkoztak úgy, hogy tudatmódosító hatása alatt látták a bukott filmet. Úgy persze egészen más élmény!

Korábban többször írtunk már róla, hogy a Macskák című, rendkívül népszerű musical alapján készült filmverzió hatalmas bukás mind a kritikusok, mind a nézők körében: utóbbira nézvést a legbeszédesebb adat, hogy – ahogy arról szintén beszámoltunk – 100 millió dolláros bukás néz ki neki.

Míg a nyugati lapok kritikusai szerint Tom Hooper alkotása „egyszerre horror és túlélőpróba, alászállás a neonszínű pokolba”, a szereplők kinézete pedig a horrorisztikussal határos, addig a Washington Post olvasói egészen más élményekről számoltak be. Igaz, ezek az olvasók varázsgomba, LSD, füves cigi vagy más tudatmódosító szer hatása alatt nézték meg a filmet.

Az újság szó szerint is idézte a mozizást drogos trippel összekötő élményről szóló beszámolókat. „Mindkétszer sírtam rajta. Úgy tervezem, még kétszer megnézem” – vallotta az egyik időmilliomos drogos néző.

„Négyszer is elhánytam magam, de végre egy mélyebb szintjén értettem meg a filmet”

– írja egy másik.

Voltak azonban olyanok is, akik beparáztak, és pánikrohamot produkáltak a közepén, megrémültek James Corden (az egyik szereplő) szőrös arcától vagy az őrületbe kergette őket a miniatűr macskaember szereplők fura aránya. A legszebb élményben azonban minden bizonnyal annak az olvasónak volt része, aki a drogozós mozizás alatt nézőtársaihoz is tudott kapcsolódni, és egy közös bizonyosságban egyesült velük.


(via The Guardian)